13.8 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăUltima oraNorul de fum din Canada ajunge și în România. Anunțul specialiștilor!

Norul de fum din Canada ajunge și în România. Anunțul specialiștilor!

Norul de fum provocat de incendiile de vegetaţie din Canada a ajuns şi în Europa şi, în câteva zile, va fi deasupra României. Meteorologii spun că fumul va persista deasupra Europei până la finalul săptămânii. Vineri seara sau sâmbăta va ajunge şi deasupra României. Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a explicat la Antena 3 CNN care vor fi efectele.

„Așa cum indică modelele programului Comisiei Europene Copernicus, care monitorizează genul de emisii poluante, este foarte probabil ca la acele înălțimi foarte mari, la 4.000-5.000 metri înălțime, să ajungă în cantități însă extrem de mici, absolut neimportante în zona țării noastre. Deci foarte posibil să nu avem nici măcar acele apusuri sau răsărituri mai spectaculoase, despre care iarăși se vorbea. Suntem foarte departe de sursa acestui transport de poluant.

Probabil că este de interes doar pentru cercetători, pentru că este un fenomen deosebit și, pe de altă parte, cu siguranță ajută pentru validarea modelelor numerice cu ajutorul cărora monitorizăm transport de poluant.

Va ajunge, va fi o curiozitate, să spunem astfel, de interes pentru lumea științifică. Pentru pasionații care vor să urmărească evoluția norului de fum le recomand, site-uri, produsele programului european Copernicus.”, a declarat Florinela Georgescu.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments