15.7 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialMuncă la negru la centura municipiului Târgu Jiu

Muncă la negru la centura municipiului Târgu Jiu

Inspectorii de muncă gorjeni au depistat, în perioada 7-11 noiembrie, 14 persoane care prestau activitate fără a avea forme legale de angajare pentru 6 angajatori de pe raza judeţului, aplicând sancţiuni de peste 400.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, în perioada menţionată, inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniile relaţii de muncă şi securitate şi sănătate în muncă au efectuat un număr de 46 controale, fiind aplicate 34 sancţiuni şi dispuse 189 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. „Un angajator cu sediul social în judeţul Ilfov, din domeniul construcţiilor, a fost sancţionat cu suma de 120.000 lei pentru folosirea în activitate a şase persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă lucrau la construcţia variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Alţi doi angajatori ce activează în domeniul construcţiilor, au fost sancţionaţi cu suma de 80.000 lei pentru primirea la muncă a patru persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorii au fost depistaţi pe raza municipiului Târgu Jiu şi a comunei Stejari. Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza comunei Ioneşti în timp ce prestau activitate în beneficiul unui angajator din domeniul panificaţiei, acesta fiind sancţionat cu suma de 40.000 lei, iar alţi doi angajatori din domeniul transporturilor, cu sediile sociale în municipiul Târgu-Jiu şi în oraşul Tismana, au fost sancţionaţi cu suma de 40.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă”, au transmis reprezentanţii ITM Gorj.

De asemenea, în această perioadă s-a desfăşurat o Campanie Naţională, iniţiată de către Inspecţia Muncii, privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislaţiei şi a directivelor europene ce vizează detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale. Au fost aplicate amenzi în valoare de 44.000 lei.

„Atragem atenţia asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancţionează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul şef al ITM Gorj, citat în comunicatul de presă.

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments