13.6 C
Județul Gorj
joi, martie 28, 2024
- Advertisment -
AcasăAdministratieIntervenții chirurgicale spinale, în premieră, la SJU Târgu Jiu

Intervenții chirurgicale spinale, în premieră, la SJU Târgu Jiu

Două intervenţii chirurgicale spinale au fost efectuate, în premieră pentru regiunea Olteniei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu de către o echipă formată din trei doctori.

Este vorba despre Bogdan Niculescu, medic primar ortopedie-traumatologie, şi Dragoş Colduşu, medic specialist neurochirurgie, ambii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi doctorul Ioan Branea, medic specialist ortopedie traumatologie, cu o vastă experienţă în chirurgia spinală şi care activează în Germania. Operaţiile au avut loc luni şi marţi la doi pacienţi de 72 şi, respectiv, 74 de ani, care se simt bine şi vor rămâne internaţi în spital, în perioada postoperatorie. „Am făcut două operaţii în premieră regională, operaţii mari, care ţin de ortopedie, mai exact fuziune vertebrală la coloana lombară. La aceste operaţii am participat alături de domnul doctor Dragoş Colduşu, neurochirurg, şi de domnul doctor Ioan Branea. Este foarte important că îl avem pe domnul doctor Branea, format în America şi care lucrează de 14 ani în Germania, la cea mai mare clinică de chirurgie spinală din Germania. Este unul dintre cei mai buni specialişti din Europa. (…) Ieri a fost o operaţie mai complexă, a fost vorba despre o fuziune vertebrală şi decompresie, s-a lucrat mai mult pe partea osoasă a coloanei, dar s-a ajuns şi la nervi. Primul pacient a primit şuruburi, tije din titan şi o cuşcă între corpii vertebrali. (…) Cei doi pacienţi care au fost operaţi mergeau 10 paşi şi se opreau, aveau dureri şi o oboseală a membrelor inferioare, ajunseseră să nu se mai poată deplasa pentru lucruri curente, calitatea vieţii dumnealor era foarte afectată. Vom avea continuitate în această colaborare cu domnul doctor Branea, avem nevoie de expertiza dânsului”, a spus Bogdan Niculescu, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ceilalţi doi doctori.

Ioan Branea îşi desfăşoară activitatea într-una dintre cele mai prestigioase clinici de chirurgie spinală din Germania şi a efectuat până în prezent mii de astfel de intervenţii chirurgicale. „Am obligaţia să contribui la dezvoltarea chirurgiei spinale în România şi o fac cu bucurie. Ne dorim crearea unui centru de chirurgie spinală la Târgu Jiu, am găsit aici condiţii bune, personal cooperant. (…) Sper ca pe viitor să vin o dată la două sau trei luni şi să rezolvăm cazuri dificile. Cred că avem şanse mari să dezvoltăm această colaborare cu efecte benefice pentru pacienţi”, a susţinut medicul Ioan Branea.

De aproximativ o lună, în cadrul SJU Târgu Jiu îşi desfăşoară activitatea neurochirurgul Dragoş Colduşu, care are o experienţă de peste 11 ani în spitale din Germania. El îşi doreşte, având sprijinul conducerii unităţii medicale şi pe cel al autorităţilor judeţene, înfiinţarea şi dotarea Compartimentului de neurochirurgie. Astfel, în spital vor putea fi efectuate intervenţii intervenţii chirurgicale care până acum nu au fost posibile la această unitate medicală.

„Încercăm să dezvoltăm Compartimentul de Neurochirurgie din cadrul Secţiei Chirurgie I. Am găsit aici susţinere, avem aparatură şi urmează să mai fie adusă; truse de neurochirurgie de o calitate excelentă vor fi aduse în curând, cu susţinerea conducerii şi a Consiliului Judeţean Gorj. Am susţinerea colegilor, astăzi şi ieri ne-am descurcat bine la aceste operaţii. Am lucrat în Germania şi consider că trebuie dezvoltate şi aici, la Târgu Jiu, chirurgia spinală şi chirurgia cerebrală. Până acum, la Târgu Jiu nu au mai fost efectuate astfel de operaţii, precum cea de ieri şi cea de astăzi”, a precizat Dragoş Colduşu.

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments