Viceprimarul cu atribuții de primar din Bumbesti-Pițic Pitic, Irina Cojocaru, a făcut publice, miercuri, o serie de investiții realizate de primarul condamnat al localității, în mandatul trecut. O mare parte dintre acestea au fost oferite unor firme ,,de casă”, spune viceprimarul de Bumbesti Pițic, prin încredințare directă, având o valoare de sau apropiată de 100.000 de euro.
Liberala a arătat că două poduri au fost realizate în comună cu 100.000 de euro(pod Cîlnic), respectiv 108.000 de euro, primul nefiind recepționat nici în prezent. ,,Pe podul respectiv, lucrare pe încredințare directă, nu se poate trece cu utilaje agricole, zici că e pod de cale ferată”, a spus viceprimarul Cojocaru.
Podul de proastă calitate va trebui să fie recepționat de comisia stabilită de fostul primar Nioață.
Cabinetul Medical din Poienari este o altă investiție pe încredințare directă, realizată în mandatul trecut, valoarea fiind de peste 50.000 de euro. Acesta cabinet nu este utilizat în prezent, nefiind racordat la internet și neavând mobilier. Practic acest cabinet reabilitat nu s-a folosit niciodată, dar a fost recepționat. Procesul verbal de recepție nu s-a găsit, din păcate, în primărie, a declarat Irina Cojocaru, cea care a căutat să îndosarieze și să pună la punct documentele pentru fiecare investiție în parte.
Centrul de bătrâni din Poienari a costat și el tot 100.000 de euro. Și aici s-a lucrat cu o firmă de casă dar investiția nu este nici acum recepționată, a menționat Cojocaru.
Se vede clar că aceste investiții au valoarea de maxim 100.000 de euro pentru a fi oferite pe încredințare directă.
Banii pe investițiile din Bumbesti-Pițic au fost achitați firmelor de construcții în proporție de peste 90 %, iar lucrările nu se pot continua pentru că nu sunt bani prevăzuți. Bugetul a fost deja creionat și aprobat de către primarul Nioață, aflat în penitenciar. Acesta are de ispășit doi ani și trei luni pentru fraudarea bugetului Uniunii Europene. Sentința definitivă a fost pronunțată de o instanță a Curții de Apel Craiova.
Alimentarea cu apă costa și ea un milion de euro, iar extinderea alți 300.000 de euro. Din păcate nu toti cetățenii din comună au apă, în prezent. Lucrările au fost stopate pe DN deoarece constructorul nu avea autorizații și avize. Lucrarea a fost începută înainte de campania electorală.
,,Așa s-au câștigat alegerile, cu minciuna. Extinderea este o lucrare pe încredințare directă. Investițiile au fost începute pentru a lua ochii electoratului. S-a lucrat fara avize și autorizațiile necesare”, a explicat Irina Cojocaru.
Viceprimarul cu atribuții de primar este candidatul PNL la alegerile locale parțiale din 20 iunie. Cel care se ocupă de campania electorală a PNL la scrutinul respectiv este senatorul Ion Iordache.
Deși candidaturile se depun din 21 mai, PSD și USR nu au stabilit încă persoanele care vor candida pentru scaunul de primar.