20 C
Județul Gorj
vineri, iunie 14, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomieCraiova 2, externalizată

Craiova 2, externalizată

Termoficarea municipiului Craiova este una dintre marile găuri negre în bugetul Complexului Energetic Oltenia. Soluția vine în planul de restructurare al CEO care prevede că va fi creată o societate nouă care să cuprindă Consiliul Local Craiova și Craiova 2. Astfel, primăria Craiova va putea să acceseze linii de finanțare europeană cu care să modernizeze rețeaua de termoficare și să îmbunătățească serviciile oferite craiovenilor.

Noua societate va avea în acționariat Ministerul Economiei, Fondul Proprietatea și Întreprinderea de Închideri Mine, fiind deja obținut acordul din partea FP. Externalizarea Craiova 2 se poate face în 2023 când, pentru o perioadă de tranziție, Complexul Energetic Oltenia va continua să asigure finanțarea activității în așa fel încât craiovenii să nu rămână fără încălzire.

În prezent, Complexul Energetic Oltenia asigură termoficare în Craiova, dar numai în condițiile în care plățile se fac în avans. Compania a luat această măsură pentru că Primăria Craiova are datorii istorice de peste 300 de milioane de lei și negocierile pentru recuperarea acestei sume bat pasul pe loc.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments