13.1 C
Județul Gorj
joi, mai 2, 2024
- Advertisment -
AcasăOpinie/PamfletConcurs: Cine este cel mai penibil primar din țară?

Concurs: Cine este cel mai penibil primar din țară?

Văicărelile lui Marcel Romanescu, zis Manelescu, sunt celebre. De fapt, sunt cea mai valoroasă calitate politică pe care o posedă! De când e în spațiul public, Manelescu se tânguiește natural, cu intonație, pe orice subiect îl incomodează. Pentru orice impotență- și sunt multe- sigur, sigur e altcineva sau altceva de vină.

De la mercurul retrograd, greaua moștenire și lipsa de dragoste din sânul partidului, până la instabilitate psihică, teoria conspirației și frica de bombe, Manelescu le-a folosit pe toate, atât public, cât și în relațiile cu apropiații. Așa a reușit să scape de explicații atunci când trebuie să spună ce face de aproape 7 ani în funcția de primar la Tg-Jiu.

Cauzele penibilului

An de an, Primăria Tg-Jiu, condusă de această bocitoare profesionistă, a rămas cu sute de milioane necheltuite în buget, desi în orice zonă te uiți, orașul e o ruină înghețată în anii 90. Singurele investiții notabile, făcute în vremea lui Cârciumaru, stadionul și sala sporturilor, se degradează în ton cu toate celelalte.

Manelescu nu se poate concentra la administrație din două cauze, una mai gravă decât alta. În primul rând este ocupat să trăiască o frumoasă poveste de dragoste, subiect de râsul târgului, dezbătut la orice colt de stradă de oameni răi, care nu înțeleg că amorul e amor chiar și la serviciu, sau pe unde te mai apucă.

Doi, de când se știe, a vrut să fie șef de partid, și pentru visul ăsta s-au irosit banii încasați pe tone de cireșe, toate parandărăturile din ultimii ani și banii de mașină ai doamnei de la punctul unu. Ca de obicei urmărit de ghinion, Manelescu nu pricepe că ăștia de la București nu-l vor președinte PNL Gorj din cauza numeroaselor tinichele penale de care nu poate să scape și care le-ar aduce serioase prejudicii de imagine cu el la butoane.

Manele, manele

În loc să priceapă aluziile repetate, Manelescu are cucuie pe frunte de la împinsul ușii secretarei lui Ciucă…degeaba. Obișnuit cu văicăreala și obligat să-și justifice eșecul în fața grupurilor de interese care-l susțin, primarul nostru a găsit și vinovați. Cântecul de lebădă variază în funcție de urechea în care se cântă: Vîlceanu, care nu l-a iubit niciodată și nici n-a vrut să doarmă cu el pe la București sau Iordache care a refuzat să fie vioara a doua în orice combinație, cu atât mai puțin în formația lui Marcel de bocitoare profesioniste, plus că mai e și de la Turceni.

Ultima văicăreală publică a lui Manelescu vizează ritmul lucrărilor din Tg-Jiu, de parcă ar fi singurul primar din țară cu șantiere deschise, de parcă ar construi un sediu NASA, nu câteva cârpeli de străzi și un monument care trebuie modernizat.

Vinovați? E de vină constructorii, propriul guvern și războiul, nu lipsa lui de experiență în orice alt domeniu decât boceala. E greu să construiești un oraș când în viața ta n-ai reușit să faci un coteț funcțional la Rugi și singura ta legătură cu vreun șantier s-a creat în noaptea în care ai fugit de polițiști, cu diva în brațe, printre moloz și saci de ciment.

Penibil!

P.S. Dacă știți un primar mai penibil de atât, vă rugăm să ne scrieți! Premiul constă într-o excursie la Tg-Jiu, ca să vă arătăm că greșiți!

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments