3.7 C
Județul Gorj
vineri, aprilie 19, 2024
- Advertisment -
AcasăPoliticaCE Oltenia cere înapoi miliardele încasate ilegal de specialiștii PSD

CE Oltenia cere înapoi miliardele încasate ilegal de specialiștii PSD

Acționariatul CE Oltenia a hotarât să recupereze sume importante de la foștii membrii ai Consiliului de supraveghere și membrii directoratului, din perioada august-decembrie 2017.

În acel an, toată conducerea CEO era numită și susținută de Partidul Social Democrat.

În  acțiunea promovată de acționariatul companiei, sunt observate sume de mii de lei încasate de cei din Consiliul de supraveghere, până la indemnizații de sute de mii de lei imputate membrilor din directorat.

Sorinel Boza, președinte al directoratului din 2017 , a încasat ilegal, potrivit acționarilor, aproape 3 miliade de lei vechi. La  fel și Ovidiu Bălăcescu, membru în directorat, are de înapoiat  nu mai puțin de 288.402 lei. Și ceilalți membri din directoratul politizat al PSD, care s-au bucurat de bonusuri uriașe într-o perioadă grea pentru CEO, trebuie să ramburseze sume de ordinul miliardelor de lei.

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a anunțat de curând că partidul său are specialiștii nececesari pentru forurile de conducere ale companiei energetice. Dar iată că acțiunea de imputare îndreptată acum împotriva oamenilor numiți de PSD, scoate la iveală un adevăr crunt: specialiștii PSD s-au dedulcit la sume uriașe din bugetul Ceo, în timp ce se vorbea frecvent de faliment, iar compania nu avea bani pentru cumpărarea certificatelor de carbon necesare funcționării.  Este ciudat cum șefii unei  societăți de stat reușeau să beneficieze de bonusuri de performanță consistente, deși situațiile financiare erau negative.

Pentru evitarea unui colaps total, statul român, prin guvernele liberale, a plătit sute de milioane de euro pentru achiziția certificatelorde carbon, împiedicând astfel și pierderea a mii de locuri de muncă în Gorj.

Rămâne de urmărit dacă banii  se vor întoarce în visteria CE Oltenia. Cel mai probabil, chestiunea se va tranșa în instanțele de judecată.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments