3.7 C
Județul Gorj
vineri, aprilie 19, 2024
- Advertisment -
AcasăEvenimentSe lansează ghidurile! Finanțări între 200 de mii și 5 milioane de...

Se lansează ghidurile! Finanțări între 200 de mii și 5 milioane de euro pentru firmele din Gorj

Astăzi, la Universitatea “Constantin Brâncuși”, s-a discutat despre două ghiduri de scriere a proiectelor care se vor finanța din Fondul de Tranziție Justă și care vor fi lansate în perioada imediat următoare.

Prezent la Târgu-Jiu, secretarul de stat liberal din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Ovidiu Câmpean, a oferit primarilor gorjeni, dar și antreprenorilor, consultanților și reprezentanților instituțiilor publice toate informațiile legate de FTJ.

Fondul de Tranziție Justă are o alocare financiară de peste 530 de milioane de euro și are rolul de a compensa consecințele decarbonării la nivelul județului Gorj.

Aproape 100 de milioane de euro merg către dezvoltarea sectorul privat. Firmele din Gorj au la dispoziție fonduri cuprinse între 200 de mii  de euro și 5 milioane  de euro, în  funcție de categoria din care fac parte, microintreprinderi, IMM sau firme mari. Firmele mici primesc finanțare până în 200.000 de euro fără contribuție proprie, pe când IMM-urile și firmele mari trebuie să asigure din surse proprii cel puțin 30% din suma solicitată.

Societățile comerciale vor fi obligate să asigure înființarea de noi locuri de muncă și păstrarea lor pe o perioadă care va fi stabilită în ghidurile ce vor fi publicate.

Ținta FTJ pentru Gorj o reprezintă inființarea a 544 de întreprinderi noi, crearea a cel puțin 2385 de noi locuri de muncă. Peste 1200 de firme  și 6871 de șomeri vor beneficia de sprijin. La capitolul energie din surse regenerabile, 6000 de gospodării din Gorj vor primi bani pentru instalarea de sisteme de producție a energiei și vor deveni prosumatori.

Autoritățile locale, de asemenea, pot depune proiecte de finanțare pe mai multe domenii, cu o cofinanțare de minim 2%. Vor putea instala panouri fotovoltaice, soluții de transport verde, să facă investiții în remedierea și decontaminarea terenurilor și clădirilor.

Evenimentul a fost inițiat de președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, împreună cu prim-vicepreședintele PNL Gorj, prefectul Cristina Cilibiu și vicepreședintele PNL Gorj, Iulian Popescu

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments