15.7 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăPoliticaAngajații CEO, batjocoriți de Weber! Ministrul Muncii îi ia apărarea!

Angajații CEO, batjocoriți de Weber! Ministrul Muncii îi ia apărarea!

Au plecat să discute cu Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre situația minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia, dar au ajuns să facă greva foamei. Angajații colosului energetic au avut parte de o săptămână dificilă și de reacții jignitoare din partea președintelui PSD Gorj, Mihai Weber. Într-un live postat pe pagina sa de socializare, Manu Tomescu, liderul sindical de la Rovinari, a povestit cele întâmplate. A fost făcută publică, cu această ocazie și reacția lui Mihai Weber, președintele PSD Gorj, atunci când angajații CEO au cerut lămuriri privind soarta companiei energetice.

“Am cerut audiență. A încercat să ne persifleze, să depunem nu știu ce hârtie. Noi i-am zis că nu plecăm. (…) A venit cu un secretar de stat. Aceleași motive încerca să ni le pună în față, că nu poate să aplice legea (…) . Discuțiile au durat peste o oră, ne săturasem de atâta NU. Noi am zis că nu mai plecăm de pe scările Ministerului până nu eliberează decizii pe 197. Răspunsul lui a fost că: Puteți să stați și o lună pe scările Ministerului că nu am cum să pun legea în aplicare pentru că trebuie să o trecem prin Parlament. ”, declară Manu Tomescu.

S-au încins spiritele!

Spiritele s-au încins când Ministrul Muncii, Marius Budăi, l-a sunat pe președintele PSD Gorj, Mihai Weber, și i-a spus că o delegație de sindicaliști este la el în birou. Manu Tomescu spune că Weber era pe speaker, iar răspunsul a fost auzit de toți cei prezenți la discuția întârziată cu Ministrul Muncii. ” Domnule, am aici o delegație de sindicaliști… Domnul Weber fără să știe că e pe speaker, foarte revoltat a zis: Păi ce, domnule, vă fac ăia programul? M-a și amuzat asta, că stiu că nu ne respectă nimeni.(…) Domnule Weber, pe noi ne-a dus la București disperarea. Când erați în opoziție erați fratele nostru, veneați printre noi, spuneați că ar trebui să ne dea toate beneficiile.Erați fratele nostru, făceați baie de mulțime.”, a mai spus Manu Tomescu. Culmea este că, după toate acestea, declarația lui Budăi a venit că “ cireașa de pe tort” . Budăi i-a spus liderului sindical că este ca un țigan căruia îi dă un deget și că îi ia toată mâna.

Marius Budăi confirmă atitudinea batjocoritoare a lui Weber

După toate aceste detalii făcute publice, PSD a ținut să vină cu o explicație, nu tocmai favorabilă minerilor și energeticienilor. Budăi recunoaște printr-un comunicat de presă că nu erau programați și, cu toate acestea, i-a primit pe mineri și energeticieni.
“Întâlnirea la care se face referire nu a fost programată și, cu toate acestea, am avut toată deschiderea către dialog. (…) Nu se pune la îndoială respectarea Legii 197/2021. Le-am transmis acest lucru și angajaților Complexului Energetic Oltenia de câte ori am avut ocazia. Întâlnirea la care face referire un domn cu care am discutat săptămâna trecută nu făcea parte din agenda zilei, dar, deoarece cunosc foarte bine speța ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut permanent cu domnul președinte Mihai Weber, cu scopul de a identifica soluția cea mai convenabilă pentru mineri și energeticieni, m-am întâlnit cu dumnealor. Așadar, nu s-a pus nicio secundă problema jignirilor, din contră, mi-am schimbat agenda zilei în semn de apreciere față de ceea ce reprezintă minerii și energeticienii din Complexul Oltenia, necunoscând sensibilitățile și afinitățile politice ale unora dintre cei cu care am discutat. Vreau să le reamintesc angajaților din Complex faptul că, de-a lungul timpului, le-am apărat interesele și am susținut absolut toate proiectele inițiate de colegii de la Gorj, fie că vorbim despre Legea 74, care se aplică și își produce efectele în favoarea angajaților din compania minieră și energetică, fie că ne referim la Legea 197/2021, sau chiar la amendamentul depus de curând la OUG nr. 27/2023, care să permită celor aproape 2000 de angajați să-și păstreze locurile de muncă ”, transmite ministrul Muncii, Marius Budăi.”, se arată în comunicat.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments