8.3 C
Județul Gorj
luni, aprilie 22, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialSuspiciuni de pestă porcină africană la Târgu Jiu și la Cătunele

Suspiciuni de pestă porcină africană la Târgu Jiu și la Cătunele

70 de focare de pestă porcină africană sunt active, marţi, în 21 de localităţi din judeţul Gorj, anunţă, într-un comunicat de presă, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. De asemenea, fost notificată suspicionarea altor două focare, în municipiul Târgu Jiu şi în comuna Cătunele.

În toate focarele au fost aplicate măsuri de combatere conform legislaţiei aplicabile, fiind instituite restricţii pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, dar şi dezinfecţia exploataţiilor. În conformitate cu programele de măsuri aprobate în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor, au fost delimitate zone de restricţii, respectiv zona de protecţie pe o rază de 3 kilometri şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri în jurul fiecărui focar.
DSVSA Gorj solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorităţi, având în vedere consecinţele economice grave generate de apariţia acestei boli. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Gorj sau autorităţilor locale, se mai menţionează în comunicat.
Proprietarii animalelor afectate de pesta porcină africană vor fi despăgubiţi de stat în condiţiile prevăzute în legislaţie.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments