25.7 C
Județul Gorj
joi, iulie 25, 2024
- Advertisment -
AcasăEvenimentS-a trezit lupu! Vicele Coica a aflat cum se sifoneaza banii la...

S-a trezit lupu! Vicele Coica a aflat cum se sifoneaza banii la teatru.

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Gabriel Coica, a postat în weekend un mesaj virulent la adresa teatrului „Elvira Godeanu” în care iși manifestă nemulțumirea față de cheltuielile angajate de către actuala conducere.

„De altfel, mai ales în ultima vreme, s-a observat, la teatru, o rapiditate de cheltuire a banilor din buget, fără o prioritizare şi fără o analiză de oportunitate sau de raportare la calitate-preț. În ultima categorie, se încadrează investiția de schimbare a scaunelor din sala de spectacole. O să verific dacă această lucrare este absolut necesară pentru confortul spectacolelor sau pentru avizarea sălii, conform legislației în vigoare.
În caz contrar, nu trebuie făcută doar pentru a cheltui, până la finalul mandatului de manager, toți banii din bugetul instituției.
O altă cheltuială dubioasă este cea legată de producția piesei “Toboșarul”. Pentru realizarea acesteia, deşi la aprobarea bugetului conducerea teatrului s-a angajat că o va produce cu o anumită sumă, în cadrul programului „File din poveste”, piesa care deja a avut avanpremiera în cursul acestei săptămâni, deci a fost produsă, a costat dublu sau poate chiar mai mult de atât. Nu avem detalii întrucât nici până în prezent nu a existat o comunicare clară a acestor informații. În schimb, deşi avanpremiera piesei a avut deja loc, conducerea teatrului a transmis Consiliului Local o solicitare de rectificare bugetară, destinată să acopere cheltuielile de peste 100000 lei făcute ÎN PLUS!”
           Destul de tardiv, vin observațiile viceprimarului cu atribuții pe cultură, instalat în funcție prin aportul și dorința primarului Marcel Romanescu, la schimb pentru voturile Pro Romania în Consiliul Local, formațiune din care face parte Gabriel Coica.
Cheltuielile de la teatru au mai fost subiect al discuțiilor și subiectelor de presă.
Anul trecut cheltuielile pentru punerea în scenă a piesei ” Cazul Tudor” au fost intens dezbătute și comentate în spațiul public. Angajările de la teatru, pe criterii de rudenie sau apartenență la grup, au fost la fel de mediatizate. Până acum Coica, nu a luat nicio poziție publică față de neregulile semnalate.
        Pe tema reabilitării Caii Eroilor, de asemenea, Coica a dormit pe el. S-a trezit, taman acum când teatrul are o conducere interimară, în persoana fostului manager Cosmin Brehuță, devenit indezirabil pentru conducerea primăriei și evaluat cu un calificativ insuficient pentru a continua mandatul de manager sau pentru înscrierea la un viitor concurs, deși anterior s-a bucurat permanent de aprecieri și laude.
      Astăzi, vicele lui Romanescu se preface că nu știe ce se intamplă cu banii de la teatru in condițiile în care Consiliul Local este principalul finanțator. Adică, orice cerere de finanțare a unui proiect artistic, achizitii de bunuri, salarizare, trece prin ședința de Consiliu Local, unde Coica ar trebui sa fie prezent.
     Gargara ieftină, împrăștiată pe facebook, despre cum va cere el situația cheltuielor este a unui ins adormit pe bani publici.
De fel, manifestări de justițiar închipuit apar atunci când  o persoană anume este dorită într o funcție, în detrimentul alteia.
    La teatru a fost deja un concurs pentru manager, dar atât fiica unui apropiat al primarului Romanescu, cât și un angajat tehnic al teatrului nu au fost capabili să ia puctajul minim.
Ar fi mai bine ca viceprimarul sa ne spună pe față ce persoană iși dorește la conducrea teatrului pentru ca toate cheltuielile și piesele să i fie pe plac.Mai devreme sau mai târziu tot se va afla ce interese personale sau de grup ascunde.
Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments