20 C
Județul Gorj
vineri, iunie 14, 2024
- Advertisment -
AcasăEvenimentRuptura anului: Romanescu și Nodea spun adio! Află cine și-a bagat...

Ruptura anului: Romanescu și Nodea spun adio! Află cine și-a bagat coada!

Inevitabilul s-a produs. De ieri, Ramona Nodea și Marcel Romanescu nu mai formează un cuplu la nivel administrativ al municipiului Târgu Jiu. În urmă cu patru ani, a fost cooptată în echipa primarului și a urcat ierarhic, funcție după functie. Datorită “meritelor excepționale”, primarul i-a dat tot bugetul orașului pe mână, numind-o city manager.

Relație tumultoasă și dosare penale

Relația lor a fost subiect de bârfă în municipiu. Se vorbea chiar de chestiuni care trec dincolo de sarcinile de serviciu. Niciunul dintre ei nu le-a comentat public, dar gesturile de tandrețe  și laudele au lăsat loc de interpretări. De exemplu, la o întâlnire cu liderii PNL, de la teatrul de vară din Târgu Jiu, Romanescu a cerut aplauze  pentru Nodea , ca parte a echipei lui de gherilă împotriva pesedediștilor din primărie. La alt eveniment, Romanescu a imbratișat-o mult prea afectos și a sarutat-o pe păr, ambiii dând semne de fâstaceală adolescentină.

Plecarea city mangerului  din funcție vine după o serie de nereguli semnalate chiar de stirilegorjului.ro. Implicarea cu trup si suflet i-a creat si probleme cu caracter penal.  Călcăiul lui Ahile ar fi chiar autorizațiile de construcție eliberate ilegal de primărie.  Și ea și Romanescu sunt părți în mai multe dosare penale întocmnite de poliție pe aceste spețe.

 

Romanescu face pe prostu . A regizat plecarea Ramonei Nodea.

În urmă cu o săptâmănă , Romanescu se prefăcea la un post tv că habar nu are de o eventuală plecare a Ramonei Nodea, cu toate că neînțelegerile dintre ei trecuseră demult de usile insitituției.  Într-o declaratie plină de contradicții și sfidare la inteligența cetățenilor din municipiu , Romanescu  afirma ca  știe doar  că managerul orașului este in concediu, că nu are cunostiință de vreo demisie si chiar dacă acest fapt se va întămpla, nimeni nu va mai ocupa acest post. Este la mintea oricui că Romanescu știa deja de demisie. Reiese clar că debarcarea Ramonei s-a pregatit cu ceva timp in urmă.

Aseară la un post tv, Romanescu a facut anunțul despărțirii: “Doamna Ramona Nodea și-a înaintat demisia din funcția de administrator public al Municipiului Târgu Jiu. Hârtia este pe biroul meu și vom face toate demersurile necesare încât să vacantăm acest post. Nu vreau să fac foarte multe aprecieri, apreciez tot ce a facut Ramona, însă, presiunea pe care o avem când intrăm în viață publică nu este pentru toată lumea. Ramona nu și-a dorit niciodată vizibilitate dar am apreciat tot ce a făcut. Am primit solicitarea de închiere a contractului pe cale amiabilă.”

 

Eliminarea cerută de apropiați ai primarului

Pe lângă presiunea pusă de responsabilitatea gestinonării municipiului și dosarele penale în cercetare,  la baza demisiei, ar sta , potrivit unor surse apropiate conducerii primăriei, și anumite intervenții din grupul de sfătuitori personali ai primarului, care și-au condiționat colaborarea  de eliminarea Ramonei Nodea din arcul decizional.

În orice caz, în ultimii ani,  cei doi au semnat mai multe documente, care stau acum pe masa procurorilor gorjeni si cu siguranță se vor revedea , cel putin la declarații.

Tot aseară, Romanescu s-a grabit să anunțe si ce va face Nodea, după demisie.

“Din ceea ce știu doamna Nodea va merge în mediul privat.”

Profesional, ea a fost pontator la firma de salubritate Polaris, mai apoi angajată cu anumite intervenții la Centrul de Calcul Târgu Jiu, iar ulterior a  devenit persoana de încredere a primarului Marcel Romanescu.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments