24.8 C
Județul Gorj
sâmbătă, septembrie 30, 2023
- Advertisment -
AcasăEvenimentPrăpăd pe șoselele din Gorj: sute de amenzi! Polițiștii au prins și...

Prăpăd pe șoselele din Gorj: sute de amenzi! Polițiștii au prins și șoferi BEȚI sau DROGAȚI!

 

Duminică, 2 iulie a.c., în intervalul orar 19:00-00:00, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, împreună cu jandarmii gorjeni, au continuat activătățile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, menite să ofere un nivel ridicat de siguranță cetățenilor din județ.

 

În acest sens, s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, respectiv parcuri, terase, săli de jocuri de noroc, precum și zonele centrale ale localităților din județ, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, pentru asigurarea liniștii în comunitate și a disciplinei rutiere.

 

Astfel, au fost legitimate 1045 persoane, dintre care o persoană a fost condusă la sediul poliției.

 

De asemenea, au fost verificate 693 de autovehicule și au fost efectuate 454 testări cu aparatele etilotest și 8 testări cu aparatele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.

 

În acest context, au fost aplicate 259 sancțiuni contravenționale în valoare de 116670 de lei, dintre care 217 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G.nr.195/2002.

 

Polițiștii aflați în filtre rutiere au reținut 13 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

 

Prin prezența constantă în stradă și în zonele aglomerate, precum și prin activitățile specifice pe care le desfășoară, polițiștii și jandarmii gorjeni se află la datorie, în vederea menținerii unui climat de liniște și siguranță în comunitate.

 

Exemple semnificative:

 

La data de 2 iulie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat, în trafic, un tânăr de 25 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii, din municipiul Târgu Jiu și fiind testat cu aparatul Drugtest, acesta a indicat prezența în organism a asubstanțelor psihoactive.

 

Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice.

 

A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

 

  •  

 

La data de 2 iulie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au depistat, în flagrant, un tânăr de 16 de ani, din comuna Scoarța, în timp ce conducea un autoturism pe drumul public din Pișteștii din Deal, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

  •  

 

La data de 2 iulie a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au depistat în trafic, un bărbat 50 de ani, din comuna Alunu, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Păcii, din comuna Roșia de Amaradia, iar în urma testarii cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

 

 

 

 

 

La data de 3 iulie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești s-au sesizat din oficiu depre faptul că un bărbat 39 de ani, din comuna Scoarța, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 Scoarța, din direcția municipiul Târgu Jiu-municipiul Râmnicu Vâlcea a acroșat un autoturism care se afla staționat în afara parții carosabile.

 

În urma testarii cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments