21.3 C
Județul Gorj
vineri, septembrie 22, 2023
- Advertisment -
AcasăEvenimentPolițist SICE, în arestul IPJ Gorj pentru tâlhărie calificată

Polițist SICE, în arestul IPJ Gorj pentru tâlhărie calificată

Un angajat al IPJ Gorj, poliţist în cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost arestat preventiv duminică, fiind acuzat că, la sfârşitul lunii februarie, ar fi tâlhărit o sală de jocuri din municipiul Târgu Jiu şi ar fi sustras suma de 10.200 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pe 26 februarie, în jurul orei 10,00, organele de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Jiu au fost sesizate prin Serviciul de Urgenţă 112 de către o persoană cu privire la faptul că un bărbat neidentificat a pătruns într-o sală de jocuri de noroc, cu punct de lucru în municipiu, şi, prin ameninţarea cu un cuţit a lucrătorului gestionar, a intrat în posesia sumei de 10.200 lei.

Agresorul, după ce a intrat în posesia banilor, i-a solicitat lucrătorului gestionar să îl urmeze către uşa de acces pentru a nu acţiona butonul de panică, folosind în continuare cuţitul pentru a-l ameninţa. În încercarea de a îndepărta agresorul, persoana vătămată – lucrător gestionar – a fost înţepată în mână cu cuţitul, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale. „În urma cercetărilor efectuate de către organele de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Târgu Jiu s-a stabilit identitatea autorului infracţiunii de tâlhărie calificată în persoana unui lucrător din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, acesta fiind desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare. Astfel, având în vedere calitatea pretinsului autor al infracţiunii de tâlhărie calificată, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, urmărirea penală fiind efectuată de un procuror din cadrul acestei unităţi de parchet”, se arată în comunicatul de presă.

 

Aceeaşi sursă precizează că procurorul a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului CCC, iar prin încheierea din data de 6 martie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments