23 C
Județul Gorj
joi, iunie 13, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomie74 de adăposturi de protecție civilă în Gorj! Nu toate sunt funcționale

74 de adăposturi de protecție civilă în Gorj! Nu toate sunt funcționale

La nivelul judeţului Gorj există 74 de adăposturi de protecţie civilă, cel mai mare putând adăposti până la 2.500 de persoane, dar multe dintre ele nu sunt 100% funcţionale şi dotate corespunzător, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, înaintea pandemiei, concomitent cu Exerciţiul „Miercurea alarmei”, ISU a demarat o campanie de identificare, verificare şi marcare corespunzătoare a acestor adăposturi de protecţie civilă. Au fost identificate, verificate şi s-au luat măsuri pentru punerea în funcţiune a celor care erau în stare de degradare.

Toate adăposturile de protecţie civilă au fost marcate cu însemnul protecţiei civile. Au fost luate măsuri şi s-au purtat discuţii cu administratorii clădirilor în care adăposturile de protecţie civilă erau în stare de degradare pentru remedierea defecţiunilor şi punerea în funcţiune a lor. Pentru o parte din ele au fost remediate neregulile şi adăposturile au fost puse în funcţiune.

„În prezent, colegii noştri efectuează o nouă serie de verificări pentru a actualiza situaţia adăposturilor de protecţie civilă. Cu siguranţă nu vom avea niciodată adăposturi 100% funcţionale şi dotate corespunzător. (…) Noi facem tot ce este posibil pentru a avea cât mai multe adăposturi funcţionale şi dotate corespunzător, aici intrând în discuţie o serie de factori şi vorbim despre autorităţile locale, despre operatorii economici şi, mai mult decât atât, vorbim despre investiţii. (…) Sunt adăposturi care adăpostesc şi 2.500 de persoane. (…) din câte reţin, cel mai mare din Gorj cam atât adăposteşte”, a mai spus reprezentantul ISU Gorj.

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments