19.7 C
Județul Gorj
miercuri, iulie 24, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialPerioadă de prohibiție la pescuit

Perioadă de prohibiție la pescuit

Jandarmeria Gorj reamintește că pe o perioadă de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, au fost instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale.

“Pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadã de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit.
De la începutul perioadei de prohibiție până în prezent, jandarmii gorjeni au aplicat un număr de 34 sancțiuni contravenționale (din care 20 avertismente scrise și 14 amenzi, în valoare de 6000 lei) pentru pescuit în perioada de prohibiție sau pentru neprezentarea permisului de pescuit, fiind ridicate și 3 permise în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.
Mulțumim cetățenilor care susțin aceste acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prohibiție și de protejare a resurselor acvatice, dând dovadă de responsabilitate și înțelegere a impactului asupra ecosistemului pentru asigurarea pescuitului în viitor.
Și în perioada următoare vom desfășura acțiuni de impunere a respectării prevederilor privind pescuitul și acvacultura în habitatele piscicole naturale din județul Gorj.”, transmit jandarmii gorjeni.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments