21.9 C
Județul Gorj
vineri, septembrie 22, 2023
- Advertisment -
AcasăEconomieParlamentarii PNL au votat ELIMINAREA pensiilor speciale

Parlamentarii PNL au votat ELIMINAREA pensiilor speciale

Parlamentarii PNL au votat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Luni, Camera Deputaţilor şi Senatul s-au întrunit într-o şedinţă comună pentru a vota, în regim de urgență, proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, cunoscute și ca pensii de serviciu.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, spune că motivul pentru care a susținut eliminarea pensiilor speciale este acela de a “așeza societatea și instituțiile statului pe reguli unitare și pe valori comune care să fie respectate și urmate de toți, fără excepții.”

“Parlamentarii PNL au votat legea pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, ca o dovadă că ne respectăm angajamentele luate în fața cetățenilor prin programul de guvernare. Poziția PNL a fost una consecventă pe acest subiect, ca atare am avut de-a lungul timpului mai multe demersuri pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Mesajul votului, ca și cel al reformei pensiilor speciale pe care urmează să o votăm, este că vrem să așezăm societatea și instituțiile statului pe reguli unitare și pe valori comune care să fie respectate și urmate de toți, fără excepții. Un alt motiv important al acestei reforme este determinarea de a accesa toate fondurile din PNRR. România nu își poate permite să piardă aceste fonduri, iar angajamentul Coaliției de guvernare este să realizăm toate jaloanele și reformele, inclusiv cea a pensiilor speciale, astfel încât să absorbim toți banii pe care îi avem la dispoziție.

Prin acest vot, majoritatea parlamentară a arătat responsabilitate și faptul că interesul public este pe primul plan. Decizia de astăzi, pe care PNL a susținut-o cu fermitate, este cea corectă față de România și față de români.”, a declarat președintele Partidului Național Liberal, președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Cu 382 de voturi ”pentru” și 3 abțineri, Plenul comun a decis ca aleșii să primească doar sumele cuvenite, pentru cât au contribuit, în perioada în care au ocupat fotoliile din Legislativ.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments