15.7 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăEvenimentOperațiune amplă de salvare: Două persoane au primit ajutor medical de la...

Operațiune amplă de salvare: Două persoane au primit ajutor medical de la Salvamont Gorj! Una preluată de SMURD

Echipele de salvamontiști din cele trei județe au ajuns, ieri, în sectoarele de drum din zonele lor de responsabilitate și au făcut primele evaluări ale situației. Salvamont Gorj s-a ocupat de zona Valea Cernei, Câmpul lui Neag unde erau oprite mai multe mașini. Datorită lipsei de informații corecte și actuale, grupul organizat de mașini s-a deplasat după trakul de GPS dat de organizatori intrând pe un drum închis circulației publice și semnalizat în acest sens. Câteva mașini și-au spart băile de ulei, foarte multe și-au distrus tobele de eșapament, situație în care, coloana de mașini s-a oprit pe o lungime de circa 30 km așteptând indicații de la organizatori, indicații ce nu putea fi transmise datorită lipsei semnalului telefonic.

Alături de polițiști și de personalul ISU, salvamontiștii au discutat cu toti conducătorii auto și i-au îndrumat în direcțiile de retragere din zonă către județele Gorj, Caraș și Hunedoara. Au existat și câteva mici intervenții medicale, în principal plăgi și traumatisme, rezultate din situații fără legătură cu evenimentul. Două persoane au beneficiat de prim ajutor din partea Salvamont Gorj, iar o persoană ce prezenta o stare de epuizare psihică a fost predată unei ambulanțe SMURD.

Intervenția de ieri a fost considerată drept „cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont”.  De altfel, marți, salvamontiștii din județele Gorj si Caraș Severin au fost alertați cu privire la existenta unor mașini blocate pe șoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei și care leagă Câmpul lui Neag, de Herculane în  Caraș Severin. „Nimic spectaculos până aici, au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite, au mai fost mașini și oameni blocați, dar acum situația întrecea orice închipuire fiind vorba de 110 mașini și peste 200 de persoane”, a transmis, inițial, Salvamont Gorj. Se știa că cei din mașini nu aveau probleme medicale, dar, se credea că ploile din ultima vreme au crear depuneri de pe versanți și au blocat o porțiune de drum întrerupând coloana de mașini.

Informațiile erau însă incerte și, se auzise că pietre căzute datorita ploii au blocat drumul sau chiar au lovit mașini. Un echipaj Salvamont Gorj s-a deplasat în zonă și urma să se intersecteze, din lateral, cu coloana de mașini ce se întindea pe aproximativ 30 de km, încercând să intervină în cazul în care urma să se anunțe vreun eveniment cu victime. Alte echipaje de salvamontiști au plecat spre coloana de mașini dinspre Herculane și dinspre Hunedoara.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments