24 C
Județul Gorj
vineri, iulie 26, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomieNoi beneficii pentru profesorii din România

Noi beneficii pentru profesorii din România

Vor fi acordate noi beneficii pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar. Este anunțul făcut de ministrul Educației, Ligia Deca. Aceasta a anunțat că se va semna Contractul Colectiv de muncă pentru angajații din învățământ.

Angajații care au în îngrijire un copil bolnav, în vârstă de până la 7 ani, vor beneficia de reducerea programului de lucru, fără a fi afectată vechimea în muncă, contravaloarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor va fi decontată pentru angajaţii care, conform atribuţiilor de serviciu, sunt nevoiţi să lucreze la calculator.
Totodată, va fi reglementată posibilitatea ca un post liber să fie ocupat, printr-un contract de muncă, până la ocuparea prin concurs a postului, iar Ziua Învăţătorului, marcată anual pe 5 iunie, va fi instituită ca zi nelucrătoare pentru angajatii din învăţământ.
S-a luat hotărârea să fie acordate două zile (nu o zi) lucrătoare libere plătite pentru profesorii care trebuie să rămână acasă cu copilul bolnav, iar trei zile vor fi acordate familiilor cu 3 sau mai mulţi copii.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments