21.9 C
Județul Gorj
vineri, septembrie 22, 2023
- Advertisment -
AcasăEvenimentMiruță: “Nu mai avem timp, domnule primar! În spital se MOARE, documentele...

Miruță: “Nu mai avem timp, domnule primar! În spital se MOARE, documentele pentru heliport au EXPIRAT!”

Documentele pentru construirea, la Târgu Jiu, a unui heliport, care să fie funcțional și pe timp de noapte, au EXPIRAT. În acest context, deputatul Radu Miruță a criticat dur conducerea primăriei Târgu Jiu, pe care o acuză de nepăsare în privința acestui proiect vital pentru viața mai multor pacienți din județul Gorj.

“Nu mai avem timp, domnule primar!
In spital se moare, iar cu heliportul, Primaria Targu Jiu tocmai ne-a intors din 2023 in 2021, anuland orice s-a facut pana acum pentru ca….incompetenta! Dincolo de clinciurile politice, acest lucru este inadmisibil.

Dupa tam-tam-ul pe care l-am facut, in aprilie 2021 Primaria Tg Jiu a emis un certificat de urbanism pentru autorizatia de construire a heliportului. Acest certificat de urbansim este valabil 2 ani, iar in baza lui se obtin autorizatii de la restul institutiilor si se demareaza procedura. Daca se apropie termenul de expirare, cu 14 zile inainte se poate solicita prelungirea aceluiasi certificat astfel incat demersurile deja realizate in baza lui sa ramana valabile.

Pentru ca in Primaria Targu Jiu responsabilitatile sunt haotice, certificatul emis in 15 aprilie 2021 a expirat si nimeni nu s-a prins ca expira astfel incat inainte cu 14 zile sa fi solicitat prelungirea.

Ieri, aceeasi Primarie Targu Jiu si-a emis un nou certificat de urbanism pentru acelasi lucru din 2021. Fiindca certificatul este unul nou, tot ceea ce s-a obtinut intre timp in baza lui devine nul.

Si iata ca pentru un proiect care costa doar 186.000 de euro, dar pentru care Primaria+CJ au alocat 770.000 de euro si a carui construire cu avize cu tot dureaza pe oferta primita 4 luni, la Targu Jiu dupa ultimii 2 ani de asteptare, ne intoarcem de unde am plecat.

Doar in 2022, elicopterul SMURD a venit, doar ziua la Tg Jiu de 131 de ori.

Domnule Primar, aici nu mai e pe politica, aici e pe vieti omenesti! Cu toti banii din lume, si pe mine, si pe dumneavoastra si pe cei apropiati noua, in caz de necaz, ambulanta tot la Spitalul Tg Jiu ne duce, unde medicii din lipsa de dispozitive medicale adesea se uita la noi…suna la elicopter sa ne dea o sansa intr-un centru unviersitar, doar ca elicopterul nu poate ajunge noaptea fiindca lipsesc niste amarate de becuri.”, a transmis deputatul Radu Miruță.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments