21.9 C
Județul Gorj
vineri, septembrie 22, 2023
- Advertisment -
AcasăSocialLege MODIFICATĂ: Actul sexual cu un minor sub 16 ani este considerat...

Lege MODIFICATĂ: Actul sexual cu un minor sub 16 ani este considerat VIOL!

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care orice act sexual cu o persoană sub 16 ani este considerat viol. Infracțiunea se pedepseşte cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

„De astăzi, orice act sexual cu un minor sub 16 ani este incriminat ca viol!

Am depus în iunie 2022 acest proiect, împreună cu alte colege parlamentar. Un an mai târziu, această lege devine realitate.

Orice zi fără această lege a constituit o portiță de scăpare pentru agresorii sexuali.

De acum, se va asigura un mediu mai sigur pentru copii, iar infractorii condamnați de viol nu vor mai beneficia de amânarea sau suspendarea pedepsei.

Nimeni nu va mai putea invoca vreodată, în nicio sală de judecată, că un minor sub 16 ani a consimțit la un act sexual cu un adult.

Datoria noastră ca legiuitori este să ne asigurăm că legea face un lucru limpede și anume că apără victimele și sancționează agresorii! Am lucrat împreună cu colegii parlamentari din PNL cu gândul la sutele de copii abuzați sexual astfel încât vinovații trebuie să suporte consecințele legii pe măsura faptelor lor abominabile.

Această măsură și celelalte pe care le adoptăm prin această lege sunt absolut necesare și solicitate de grupuri reprezentative ale societății civile, de părinți, de activiști din sfera socială, de profesioniștii din domeniul protecției copilului. Și mulțumesc societății civile pentru parteneriatul constant și tot sprijinul acordat pentru această lege.

România se plasează în topul listei cu cel mai mare număr de victime ale infracțiunilor sexuale din Europa, 80% dintre aceste victime fiind femei și copii. Parlamentul avea obligația să corecteze hibele legislative care oferă posibilitatea vinovaților să scape fără să fie pedepsiți pe măsura faptei.

Până acum, România era între cele 8 state care aveau ca vârstă a consimțământului sexual 14 ani în timp ce alte 7 state aveau 15 ani, iar 11 state europene (plus SUA, Canada și Israel) optaseră deja pentru vârsta de 16 ani”, a transmis Alina Gorghiu, unul dintre inițiatorii legii.

Legea a fost votat astăzi, în plenul Camerei, și a trecut cu 267 de voturi „pentru” și 6 abțineri.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments