13.8 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăPoliticaIordache, dialog cu protestatarii

Iordache, dialog cu protestatarii

Proaspătul senator liberal, Ion Iordache, a ieșit în mijlocul protestatarilor Sanitas și a dialogat cu oamenii nemulțumiți. Acesta a declarat că va fi tot timpul în mijlocul oamenilor pentru că doar dialogul poate sta la baza rezolvării oricărui conflict.

„Am stat de vorbă cu protestatarii din Piața Prefecturii pentru că, în orice situație, dialogul stă la baza rezolvării oricărei probleme. Membrii Sanitas au nemulțumiri cu privire la veniturile angajaților din sănătate și asistență socială și cer Guvernului măsuri imediate. Le-am spus protestatarilor că le înțeleg supărarea, dar toate statele lumii trec printr-o criză economică și sanitară fără precedent. Trebuie să rămânem uniți și să încercăm să reducem efectele acestei crize. Voi rămâne printre oameni oricât de grave ar fi problemele cu care ne confruntăm!”, a comentat senatorul pe pagina sa de socializare.

 

Liderii Sanitas sunt hotărâți să continue protestele fiind nemulțumiți de măsurile luate de Guvernul Câțu, la început de an:

„Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni. În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, întrunit astăzi, 5 ianuarie 2021, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, a analizat situaţia creată de apariţia OUG nr. 226/2020 şi a decis organizarea în următoarea perioadă a unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială”.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments