21.9 C
Județul Gorj
vineri, septembrie 22, 2023
- Advertisment -
AcasăEconomieGuvernul PNL, 30 de milioane de lei pentru salvarea UATAA Motru

Guvernul PNL, 30 de milioane de lei pentru salvarea UATAA Motru

Uzina de Agent Termic și Termoficare Motru va fi salvată, după ce astăzi, Guvernul PNL a aprobat solicitarea făcută, la începutul acestui an, de primarul liberal al municipiului Motru – Gigel Jianu. 

Astăzi, a fost publicat Raportul Sinteză de Aprobare a Solicitărilor de Finanțare conform Programului ”Termoficare” în anul 2020, iar municipiul Motru a primit peste 30 de milioane de lei noi. Aceasta este valoarea proiectului de investiții depus, în luna martie a anului trecut, de administrația liberală a municipiului Motru, proiectul fiind declarat eligibil și finanțat. Primarul municipiului Motru – Gigel Jianu a declarat într-o postare pe o rețea de socializare, că : ”Numeroasele eforturi pe care le-am făcut, de-a lungul mandatului de primar, în vederea salvării Uzinei de Agent Termic Motru  și implicit a municipiului au fost încununate de succes. Astăzi, a fost aprobată solicitarea de finanțare, pe care am depus-o în luna martie a anului trecut, în vederea modernizării instalației de evacuare a zgurii și cenușii din cazanul CR0102. Astfel, 30 de milioane de lei noi se vor investi la UATAA pentru modernizare. Banii sunt acordați de către Guvern, în cadrul Programului ”Termoficare” , derulat prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Dezvoltării și Administrației.Este încă un motiv de mulțumire pentru mine faptul că , în urma demersurilor mele ca primar în funcție, foarte multe proiecte menite să schimbe în bine viața cetățenilor municipiului Motru vor deveni realitate.  Modernizarea acestei instalații este unul dintre ele, dar și mai multe proiecte cu finanțare externă sunt în derulare sau urmează a fi implementate, contractele de finanțare fiind semnate.”.

Programul Termoficare se implementează de către Guvernul României, prin intermediului Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în perioada 2019-2027 şi finanţează proiecte de investiţii noi şi proiecte aflate în derulare.

 

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments