21.9 C
Județul Gorj
vineri, septembrie 22, 2023
- Advertisment -
AcasăEveniment(Foto) Situație DRAMATICĂ după cutremure! 50 de familii riscă să rămână IZOLATE!

(Foto) Situație DRAMATICĂ după cutremure! 50 de familii riscă să rămână IZOLATE!

Situația este una dramatică după seismele din ultimele săptămâni care au avut loc în județul Gorj. O situație gravă este la Aninoasa, acolo unde un pod a fost afectat după cutremure. Podul era oricum destul de avariat, iar seismele l-au afectat și mai tare, agravând situația. Prefectul județului Gorj, Cristina Cilibiu, alături de senatorul Ion Iordache, au fost să verifice situația din teren, urmând a fi înaintate toate documentele necesare către Guvern pentru a fi alocați bani pentru repararea podului de la Aninoasa. Dacă podul s-ar prăbuși, 50 de familii ar rămâne izolate.

Prefectul județului Gorj, Cristina Cilibiu, a declarat că pagube după cutremure mai sunt și în alte localități, însă au fost deja alocați bani de către Guvernul României pentru remedierea situațiilor apărute după cutremure.

“Împreună cu prefectul Cristina Cilibiu am discutat astăzi cu oamenii din Aninoasa. Zeci de familii dintr-un sat riscă să rămână izolate după ce calamitățile au afectat structura de rezistență a singurului pod de acces în comunitate.

Apoi am mers la Licurici, unde podețul de pe strada Școlii trebuie consolidat rapid.

În urma acestei vizite, prefectul Cristina Cilibiu a și solicitat fonduri din bugetul de intervenții al Guvernului, iar eu voi sprijini această cerere la nivel central.

Săptămâna viitoare vor intra în evaluarea Guvernului obiective afectate de calamități din 13 localități.

Am remarcat o mare diferență între cele două administrații locale. Dacă primăria Aninoasa funcționează în condiții inacceptabile (𝐑𝐮𝐬̦𝐢𝐧𝐞!), la Licurici m-a impresionat profesionalismul tuturor celor din primărie, modul de lucru eficient în condiții moderne și numărul mare de investiții finalizate! Felicitări domnului primar, Vasile Măciucă!”, a transmis senatorul Ion Iordache.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments