7.6 C
Județul Gorj
vineri, februarie 23, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialCiucă despre ridicarea imunității lui Cîţu: Este o procedura foarte simplă!

Ciucă despre ridicarea imunității lui Cîţu: Este o procedura foarte simplă!

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat că liberalii nu s-au opus niciodată solicitărilor organelor de anchetă pentru urmăriri penale ale parlamentarilor.

La fel se va proceda şi în cazul fostului premier Florin Cîţu, avand in vedere ca DNA a cerut ridicarea imunității parlamentare în dosarul vaccinurilor anti-Covid. „Este o procedură foarte simplă. În momentul în care documentele sosesc la Senat, voi trimite de îndată la Biroul permanent, iar în baza deciziei Biroului Permanent, la Comisia juridică, iar de la Comisia juridică, raportul va fi trimis în plenul Senatului pentru dezbatere şi aprobare. Nu ne-am opus niciodată (urmăririi penale a parlamentarilor – n.r.) şi vom susţine ca Justiţia să-şi facă datoria”, a declarat Nicolae Ciucă vineri, la Timișoara, potrivit Agerpres.

După prezentarea solicitării în Biroul permanent al Senatului, aceasta va fi înaintată Comisiei juridice în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea. Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat joi că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia vaccinurilor anti-COVID-19.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments