Evenimentul de Promovare și Înființare a Punctelor Gastronomice Locale, a reprezentat un real succes. A fost organizat de Instituția Prefectului – județul Gorj si a fost susținut la căminul cultural din Polovragi.
Au fost prezentate informații elocvente despre legislație, s-a vorbit despre pașii care trebuie parcurși pentru înființare, despre legătura care se creează în comunitate și despre sprijinul producătorilor locali, iar în final s-au prezentat modele de bună practică.
La acest eveniment a fost prezent și senatorul Ion Iordache.
“𝐔𝐧 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐞𝐦 𝐝𝐞 𝐮𝐭𝐢𝐥!
Punctele gastronomice locale sunt de fapt bucătăriile din fiecare casă din mediul rural, unde se prepară și se servesc produse culinare, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final.
Am contribuit la adoptarea legislației care susține punctele gastronomice locale!
Tocmai de aceea, astăzi, am participat cu drag la dezbaterea inițiată de prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, pe tema „Înființarea și Promovarea Punctelor Gastronomice Locale”, eveniment organizat la Polovragi, cu sprijinul primarului Gheorghe Epure.
Gorjul are o istorie și o cultură minunată, dar și mâncăruri pe măsură! Pentru mulți, un punct gastronomic local înseamnă o pasiune transformată în afacere!
Aveți curaj! Orice inițiativă privată e un plus pentru noi toți!
Hai la treabă!”
Iulian Popescu, prefectul județului Gorj promite că astfel de întâlniri vor mai avea loc.
“M-a bucurat numărul mare de gorjeni prezenți la evenimentul de Promovare și Înființare a Punctelor Gastronomice Locale, organizat astăzi de Instituția Prefectului – județul Gorj la căminul cultural din Polovragi.
Au fost prezentate informații elocvente despre legislație, s-a vorbit despre pașii care trebuie parcurși pentru înființare, despre legătura care se creează în comunitate și despre sprijinul producătorilor locali, iar în final s-au prezentat modele de bună practică.
Promit că o să mai organizez astfel de întâlniri. Cred cu tărie că doar împreună putem consolida comunitatea de afaceri locală și putem sprijini creșterea sectorului gastronomic tradițional în Gorj.
Trebuie să mulțumesc invitaților, doamnei Veronica Țăran-Baciu – Director General al Agenției Naționale a Zonei Montane și consultant pentru Puncte Gastronomice Locale și domnului Dorian Lungu – Președinte al Asociației Gastro Local, pentru informațiile și sfaturile utile aduse în sprijinul dezvoltării turismului în comunitatea noastră, dar și pentru deschiderea arătată. Ne-am câștigat doi prieteni de nădejde alături de care sunt sigur că vom face lucruri importante pentru județul nostru.
De asemenea, îi mulțumesc domnului Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi și întregii sale echipe pentru implicare și ospitalitate. Aici se păstrează și se promovează tradițiile.
Vă invit să rămânem activi și implicați pentru dezvoltarea durabilă a turismului în județul nostru.
Contez pe voi!”, a scris acesta pe pagina sa de socializare.