8.4 C
Județul Gorj
vineri, februarie 23, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialUnde vrea Romanescu o stație de tratare a deșeurilor? Prefectul, revoltat!

Unde vrea Romanescu o stație de tratare a deșeurilor? Prefectul, revoltat!

Primăria municipiului Târgu Jiu a organizat o dezbatere cu privire la realizarea unei stații de tratare a deșeurilor, fiind vorba despre o hală închisă care ar urma să țină deșeurile 24 de ore și care ar putea fi realizată în apropierea depozitului de deșeuri de la marginea orașului.

Și prefectul județului, Iulian Popescu, a fost prezent la întâlnire, revoltat fiind de cele discutate a luat atitudine și a avut următoare declarații:

“Voiam să văd o echipă de oameni care știu ce au de făcut. Vin și fac ei întâi o prezentare despre această investiție, să spună de ce au ales locația, care au fost alte locații, criteriile, de ce e bine, ce e rău, cum trebuie să arate, ce se va întâmpla acolo și apoi cetățenii să pună întrebări. Eu nu am văzut nicio prezentare, nu s-a răspuns la niciun aspect tehnic. Au fost aspecte atât de minime care nu au fost luate în calcul. Nu am fost invitat nici eu. Nici nu am înțeles dacă Garda de Mediu sau Agenția de Mediu au fost chemate de dumneavoastră.

(…)

Săptămâna viitoare convoc o altă întâlnire la Prefectură și să vedem și noi hârtiile astea. O să chem pe cineva de la Ministerul Mediului să vedem dacă aveți sau nu dreptate. Cum de ați plecat cu ideea că acolo trebuie să fie această facilitate fără să ai un context mai larg, că nu stă în aer. Până acum, la mine nu au ajuns documentațiile, dar o să le solicit. În primul rând, am vrut să văd că putem avea un dialog, că aveți niște explicații: Că acolo are Primăria teren, asta am înțeles. De ce se amplasează acolo această investiție? Toate locațiile au fost pe Narciselor sau aceasta? Din toate, adică din cele două? Mai avem un pic și o punem în centru că acolo are primăria teren. Dacă n-ar fi avut în Narciselor și aici, unde-l puneam? În locul spitalului de pe Tudor?”

Ideea este că, deși târgujienii nu vor să audă de așa ceva, primarul Marcel Romanescu face tot ce-l taie capul si nu îi ia in calcul pe oameni.

La dezbaterea organizată de municipalitate, au participat aproximativ o sută de târgujieni care au spus răspicat că nu-și doresc nicio stație de tratare a gunoaielor în Târgu Jiu.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments