19.5 C
Județul Gorj
joi, iunie 13, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomieSolaris mai aduce 15 troleibuze la Târgu Jiu

Solaris mai aduce 15 troleibuze la Târgu Jiu

Troleibuzele Solaris Trollino 12 ce urmează să fie livrate în oraș au o lungime de 12 metri și sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la rețeaua electrică aeriană existentă în oraș, acestea nu generează nicio emisie poluantă, urmând astfel tendințele de la nivel european privind reducerea emisiilor în mediul urban.

Vehiculele sunt proiectate să ofere confort și siguranță maximă pasagerilor, toate troleibuzele Trollino 12 fiind dotate cu aer condiționat și încălzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video și un sistem de numărare a pasagerilor. Fiecare troleibuz poate transporta minim 70 de pasageri, din care minim 29 pe scaune.

Compania a anunțat în luna septembrie a anului trecut începerea livrării celor 11 troleibuze Trollino 12 în municipiul Târgu-Jiu în baza contractului în valoare de aproape 4,5 milioane euro, semnat la începutul anului cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. De asemenea, tot în luna septembrie 2021, Solaris anunța și semnarea unui nou contract cu Primăria Târgu-Jiu pentru livrarea a încă nouă troleibuze Trollino 12, în valoare de 4,8 milioane euro, a căror livrare este programată pentru anul acesta.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare, Oradea, Mediaș, Târgu-Jiu, Reghin, Ploiești, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments