6 C
Județul Gorj
luni, aprilie 22, 2024
- Advertisment -
AcasăEvenimentSocru si noră, în arest , după ce au folosit cardul găsit

Socru si noră, în arest , după ce au folosit cardul găsit

Un bărbat de 53 de ani și nora lui, ambii din Târgu Jiu, au ajuns în arest  după ce au folosit cardurile bancare găsite într-o borsetă pierdută într-un centru comercial din localitate. Potrivit poliției, fapta s-ar fi petrecut pe 30 iunie.

În loc să predea bunurile găsite, carduri bancare, un telefon mobil și documente personale, cei doi ar fi prejudiciat posesorul cardurilor cu suma de 2000 lei, efectuânt plăți la magazine de pe raza municipiului Târgu Jiu.

Sunt  bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de însușirea bunului găsit, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fapte pentru care polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Gorj. Dosarul penal va fi înaintat procurorului de caz, care va dispune măsurile viitoare.

Potrivit codului penal, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, pedeapsa poate ajunge până la 7 ani.

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments