23 C
Județul Gorj
joi, iunie 13, 2024
- Advertisment -
AcasăUltima oraȘoc! Facebook ar putea deveni inaccesibil în România

Șoc! Facebook ar putea deveni inaccesibil în România

Serviciile Facebook și Instagram riscă să fie închise în Europa, avertizează Meta, compania-mamă a celor două rețelele sociale. Totul se întâmplă din cauza regulamentelor europene referitoare la protecția datelor cu caracter personal.

În Europa, Facebook și Instagram se află sub incidența GDPR, iar un acord Statele Unite – Uniunea Europeană care ar fi permis transferul transatlantic de date personale a fost anulat în justiție în urmă cu doi ani. Legile europene pentru protecţia datelor din UE reglementează păstrarea acestora doar sub jurisdicţia blocului comunitar.

Reprezentanții companiei susțin că abilitatea rețelelor de a procesa în Statele Unite datele utilizatorilor din diferite ţări este crucială pentru afacere, atât la nivel operaţional, cât şi pentru vânzarea de reclame, o sursă importantă de venit pentru compania. Săptămâna trecută Meta Platforms tocmai a înregistrat cea mai mare pierdere bursieră din istoria americană, într-o singură zi de tranzacționare – aproape 200 de miliarde de dolari.

Sursa: Digi24

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments