13.8 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialRestricții majore din cauza Covid-19! Vezi situația din Gorj!

Restricții majore din cauza Covid-19! Vezi situația din Gorj!

Ne întoarcem la izolare? Departamentul pentru Situații de Urgență analizează posibilitatea carantinării localităților care depășesc 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că

„Măsurile vor fi analizate în mod deosebit, dar nu ne limităm la acele măsuri: purtarea măştilor în spaţii închise, dar şi deschise, în mod deosebit în spaţiile publice unde există aglomeraţie şi este nevoie de portul măştii, carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile şi, bineînţeles, luând în considerare dacă aici există focare sau nu, dacă este răspândire comunitară, atunci luarea în considerare a carantinării acestor localităţi, interzicerea evenimentelor precum nunţi, botezuri în zonele în care sunt cu incidenţa mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, închiderea sau sistarea activităţii restaurantelor în interior în zonele în care depăşesc incidenţa de 1,5. De altfel, astea sunt decizii care au fost luate de Comitetul Naţional şi au fost luate şi prin hotărâre de guvern şi solicităm tuturor comitetelor judeţene şi comitetului municipiului Bucureşti să implementeze aceste măsuri acolo unde regula o impune”.

În Gorj, ieri, au fost 16 cazuri confirmate, 363 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;

În total, de la debutul pandemiei, 2085 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 1824 persoane sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 101 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a mai fost înregistrat un deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 84 ani, care prezenta și alte afecțiuni medicale: accident vascular cerebral ischemic și hemiplegie stângă.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 12827 teste, din care 90 sunt în așteptare.

Printre gorjenii bolnavi să numără un polițist de la Poliția Locală Tg-Jiu și fostul prefect, Victor Banța.

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments