6 C
Județul Gorj
luni, aprilie 22, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomieRecord la Complexul Energetic Oltenia

Record la Complexul Energetic Oltenia

Potrivit unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia, compania a înregistrat un record ca ore de funcționare al unui grup energetic de la Rovinari:
„RECORD IN TERMOENERGETICA ROMANEASCA
CE Oltenia a inregistrat un nou record in termoenergetica romaneasca.
Cel mai flexibil grup pe lignit din sistemul romanesc, grupul energetic nr.6 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari a inregistrat aproximativ 5506 ore de functionare fara intrerupere, ultimul paralel cu Sistemul Energetic National fiind realizat in data de 17.07.2020.
Grupul a fost oprit in data de 03.03.2021, dupa 230 de zile de functionare continua, fara a prezenta probleme tehnice care ar fi impus oprirea acestuia, ci raportat la necesarul de energie din sistem.
Cu o disponibilitate de 100%, grupul energetic nr.6 de la Rovinari a produs in aceasta perioada o cantitate de energie electrica de peste 1,34 TWh si a asigurat permanent servicii tehnologice de sistem, avand plaja cea mai mare de functionare in reglaj secundar. Grupul a functionat cu cele mai mici valori ale consumului specific de combustibil la nivelul CE Oltenia, cu cca 0% aport de hidrocarburi si cu emisiile de SO2, NOx si pulberi sub limitele prevazute de Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale.
Putem spune ca cei 1,34 TWh au asigurat consumul de energie electrica a cca 1.900.000 de familii, timp de 7,5 luni.
Termocentrala de la Rovinari a mai inregistrat in martie 2017 un record, dupa cele aproximativ 5000 de ore de functionare neintrerupta a grupului energetic nr.4, pe parcursul a 208 zile.
Recordurile inregistrate la Rovinari nu trebuie privite doar ca si cifre spectaculoase, ci ca rezultat al eforturilor si responsabilitatii unor specialisti ai domeniului care au demonstrat profesionalism si capacitate de a rezista provocarilor actuale.
Primul paralel al grupului energetic nr.6 de la Rovinari a avut loc in data de 29 iunie 1979, insumand o productie de energie electrica de peste 47,54 TWh pana in prezent.
Din totalul energiei produse de CE Oltenia, energia produsa la Rovinari acopera un procent de peste 50%, cu respectarea tuturor conditiilor de mediu impuse de legislatia europeana si nationala in vigoare, grupurile energetice aflate in operare fiind conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate si pregatite sa indeplineasca inclusiv noile conditii valabile din august 2021″.
Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments