14.9 C
Județul Gorj
vineri, martie 29, 2024
- Advertisment -
AcasăUltima ora Decret pentru mobilizarea armatei

[Război] Decret pentru mobilizarea armatei

Astăzi, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială prin decret. Toți rezerviștii armatei ruse vor fi încorporați. Nu vor fi omiși nici cei cu profesii militare sau angajați ai armatei.

Într-un discurs acuzator la adresa occidentului și NATO, Putin a subliniat obiectivele imediate de razboi. Regiunile Zaporojie, Donețk, Herson se află pe lista lui de priorități militare.

Occindentul aștepta mutarea liderului de la Kremlin, după contraofensiva de succes a armatei Ucrainei. În ultimele saptamani, s-a reusit elibererarea mai multor localitati din Herson și Donețk. Se poartă lupte grele și in Luhansk.

Urme ale atrocităților comise de ruși au fost gasite in teritorile eliberate de autoritățile de la Kiev. Sute de cadavre sunt dezhumate din gropi comune. Cadavre cu urmă de tortură,  adulți si copii, deopotrivă, sunt analizate de invetistigatorii care documentează crimele de razboi.

Putin acuză in discursul de miercuri partea adversă de tortură. „Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Zaporojie, Donețk, Herson, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Mulți au fost nevoiți să devină refugiați.”, susține acesta.

 

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments