23 C
Județul Gorj
joi, iunie 13, 2024
- Advertisment -
AcasăUltima oraProtest: Târgu Jiu pentru Calea Eroilor

Protest: Târgu Jiu pentru Calea Eroilor

Târgujienii au protestat astăzi pentru a atrage atenția asupra calității lucrărilor de pe Calea Eroilor și asupra bătăii de joc din partea autorităților locale față de Brâncuși. Oamenii au plecat în marș din fața Primăriei Tg-Jiu, au continuat la Poarta Sărutului și la intrarea pe șantierul de pe Calea Eroilor.

Organizatorii au elaborat un manifest pe care-l vor înainta autorităților centrale și prin care subliniază toate ilegalitățile constatate în desfășurarea lucrărilor de pe Calea Eroilor. În esență, cel mai mare pericol îl reprezintă respingerea dosarului prin care se solicită includerea operelor lui Brâncuși din Tg-Jiu în patrimoniul UNESCO.

Lucrările de la Tg-Jiu au depășit, cu peste doi ani, termenul de finalizare, materialele au început să se degradeze iar proiectul tehnic avizat de Ministerul Culturii a fost modificat. Primăria Tg-Jiu tratează lucrările ca și cum Calea Eroilor ar fi o stradă banală, nu un monument istoric de clasă A. Din toate aceste motive, procurorii au deschis un dosar penal.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments