25.4 C
Județul Gorj
duminică, iulie 21, 2024
- Advertisment -
AcasăEvenimentProtest la Penitenciarul Târgu Jiu

Protest la Penitenciarul Târgu Jiu

Protest la Penitenciarul Târgu Jiu. Angajații care ar fi trebuit să intre în tură, în această dimineață, au protestat timp de patru ore în curtea unității. Angajații din penitenciare sunt nemulțumiți de salarii, pensii și norma de hrană. Mai mult decât atât, salariații spun că este deficit de personal și refuză să mai muncească suplimentar.

“Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar a declanșat din 28 mai 2023 adunarea de semnături pentru blocarea activităților din Poliția Penitenciară prin refuz de muncă suplimentară pe data de 31.05.2023 începând cu ora 06,30.

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare SNPP afiliat la Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical și toate sindicatele afiliate PUBLISIND (Penitenciarele Satu-Mare, Iași, Pelendava, Brăila și

Mărgineni) și Federația Polițiștilor de Penitenciare FPP declanșează de asemenea blocarea activităților din Poliția Penitenciară prin refuz de muncă suplimentară pe data de 31.05.2023 începând cu ora 06,30.

Organizațiile sindicale care participă la acțiunea de protest de miercuri 31 mai 2023 totalizează peste 8.000 de membri de sindicat din 12.500 de salariați și acoperă TOATE unitățile din Poliția Penitenciară.

În cadrul unei reacții comune la disprețul cu care guvernanții tratează polițiștii de penitenciare, organizațiile sindicale au centralizat peste 5.000 de semnături pentru încetarea activității prin refuzul muncii suplimentare, cu următoarele revendicări:

   1. Acordarea salariilor prevăzute în Legea-cadru nr 153/2017

2. Aplicarea legii pensiilor militare fara modificări

3. Actualizarea și indexarea pensiilor militare

4. Plata normei de hrană la valoarea actualizata, fără plafonări 5. Plata normei de echipare la valoarea actualizată, fără plafonări 6. Plata salariului de grad la valoarea actualizată, fără plafonări 7. Deblocarea posturilor vacante

Numărul minim de posturi necesare în Poliția Penitenciară este de 20.000 conform standardelor aprobate. În prezent sunt ocupate 12.500 de posturi (în scădere) din 16.050 prevăzute. Cu toate acestea Guvernul blochează concursurile în timp ce modifică pensiile militare ceea ce va genera un exod din întreaga structură de apărare națională.

Acțiunea din 31 mai 2023 va demonstra că Poliția Penitenciară se menține funcțională doar pentru că salariații acceptă să presteze muncă suplimentară într-un volum unic în România. Simpla exercitare a dreptului legal de a refuza munca în plus, generează blocaje chiar și pe termen scurt în special în sectorul operativ.

Personalul operativ se va prezenta la serviciu dar nu va intra în unități. Turele operative intrate în serviciu de 12 ore nu vor putea fi schimbate, apelul deținuților nu se poate realiza, iar o serie lungă de structuri și activități se blochează (vizite, plimbări, puncte de lucru, prezentări la instanțe etc). Acțiunea va fi menținută pe durata a cel puțin 4 ore.

Decizia de reluare a activităților sau de menținere a refuzurilor de muncă suplimentară aparține sindicatelor organizatoare și va reprezenta voința membrilor de sindicat semnatari. Acțiunea de miercuri 31 mai 2023 reprezintă un prim avertisment pentru guvernanți precum și dovada că suntem determinați să încetăm activitățile.

În luna iunie vom crește blocajul de la minim 4 ore la minim 4 zile, dacă revendicările noastre sunt ignorate, acțiunea urmând să fie susținută cu mitinguri în fața unităților Poliției Penitenciare. Guvernul va trebui să identifice soluții alternative pentru misiunile de pază, escortare și

supraveghere din penitenciare!“, au transmis sindicaliștii.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments