15.7 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomiePrimarul Filip: Transport public nepoluant, între Rovinari și Drăguțești!

Primarul Filip: Transport public nepoluant, între Rovinari și Drăguțești!

Edilul liberal de Rovinari, Robert Filip, anunță că proiectul legat de asigurarea unui transport public nepoluant între localitatea pe care o conduce și comuna vecină se realizează.

Două din cele trei autobuze electrice achiziționate în cadrul proiectului “Dezvoltarea mobilității urbane din UAT Rovinari și UAT Drăguțești prin modernizarea sistemului public de transport local, Axa prioritară – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020”, au ajuns la Rovinari.

Valoarea totală a contractului este de 8.853.600 lei și include 3 autobuze electrice, 3 stații de încărcare lentă, 2 stații de încărcare rapidă, sisemul de taxare e-tiketing, precum și costurile de livrare și instalare. Autobuzele electrice SOR EBN 8 dispun de câte 16 locuri pe scaune, spații dedicate fotoliilor rulante folosite la transportul persoanelor cu dizabilități, dar și locuri “în picioare” până la capacitatea totală de 50 + 1 locuri.

Autobuzele sunt dotate cu motoare electrice de 129 kW, acumulatori de 172 kWh, autonomia oferită fiind de 200 de km.

„În tot acest timp se lucrează intens la construirea depoului și a căii de acces spre acesta, iar în curând se va trece la modernizarea celor 17 stații de călători dispuse pe traseul Rovinari-Drăguțești. Pentru aceste lucrări a fost alocată suma de 3.000.000 de lei, 98% fonduri europene și 2% bani de la bugetul local”, mai anunță primarul Filip.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments