23 C
Județul Gorj
joi, iunie 13, 2024
- Advertisment -
AcasăAdministratiePoluare accidentală pe Jiu cu produs petrolier

Poluare accidentală pe Jiu cu produs petrolier

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu intervin în cazul unei poluării accidentale pe râul Jiu, aval priza Rovinari, pentru a diminua şi stopa propagarea unor irizaţii de produs petrolier apărute în zonă, informează ABA Jiu.

Reprezentanţii S.G.A Gorj au confirmat existenţa produsului petrolier pe râul Jiu, motiv pentru care au intervenit cu material Spillsorb, astfel încât irizaţiile să nu se propage în aval. Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au intervenit pe râul Jiu, zona S.E Rovinari, pentru a diminua şi stopa propagarea undei de poluarea în aval. În cursul zilei de sâmbătă, dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj a fost informat de apariţia unor irizaţii discontinue de produs petrolier şi praf cărbune antrenat de apă aval cca. 250 m mal drept râul Jiu – evacuare generală (canal F+C) – Sucursala Electrocentrale Rovinari şi Colector ape pluviale Sucursala Electrocentrale Rovinari. Deplasându-se la faţa locului, reprezentanţii S.G.A Gorj au confirmat existenţa produsului petrolier pe râul Jiu, motiv pentru care au intervenit imediat cu material Spillsorb pe toată suprafaţa amintită, astfel încât irizaţiile să nu se propage în aval”, informează ABA Jiu.

Specialiştii Serviciului Gestiune, Monitorizare şi Protecţia Resurselor de Apa şi cei de la Inspecţia Apelor care s-au deplasat la faţa locului au prelevat trei probe de apă, la cca. 30 m aval evacuare generală, la 30 m amonte şi o probă la colector ape pluviale S.E Rovinari, iar inspectorii din cadrul Serviciului Inspecţia Bazinală a Apelor verifică sursa de poluare.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments