23 C
Județul Gorj
joi, iunie 13, 2024
- Advertisment -
AcasăEvenimentPolițiștii gorjeni au dat amenzi în valoare de 600.000 de lei șoferilor...

Polițiștii gorjeni au dat amenzi în valoare de 600.000 de lei șoferilor care au călcat prea tare pedala de accelerație

În perioada 17-23 aprilie a.c., la nivel național s-a desfășurat acțiunea SPEED, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române, având ca obiectiv respectarea  regimului legal de viteză.

Astfel, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație care au drept cauză generatoare viteza excesivă.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 802 sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitei legale de viteză, fiind reținute 122 de permise de conducere.

Valoarea sancțiunilor depășește 600.000 lei.

De precizat este că în perioada analizată nu au fost înregistrate accidente rutiere cu victime, ca urmare a nerespectării limitei legale de viteză.

 Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză generatoare de evenimente rutiere din care rezultă rănirea persoanelor implicate. Cu atât mai mult, atunci când există și alți factori de risc, potențialul producerii unui accident crește exponențial.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments