13.8 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăPoliticaPNL vrea comasarea alegerilor din 2024

PNL vrea comasarea alegerilor din 2024

In grupurile parlamentare ale  Partidului National Liberal s-a agreat ideea promovarii unui proiect pentru comasarea alegerilor parlamentare și locale din 2024.

Reprezentantii liberalilor au anuntat însă că subiectul privind comasarea alegerilor trebuie discutat în cadrul Coaliţiei de guvernare şi agreat și de PSD și UDMR.

Atâta timp cât se discută acest proiect, în mod evident că există, din punctul nostru de vedere, suficiente argumente, şi de natură constituţională, să promovăm un asemenea proiect. Probabil că el va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat în coaliţie şi agreat cu partenerii social-democraţi şi cu cei de la UDMR. Noi considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei”, a declarat Ionuţ Stroe, purtatorul de cuvant al PNL.

Pentru materialziarea unui asemnea proiect trebuie rezolvata si o decizie a Curţii Constituţionale a României care arată că un astfel de demers nu ar fi constituțional, întrucât încurcă alegătorii prin numărul mare de buletine de vot și încalcă dreptul de a fi ales la ambele scrutinuri pentru candidați, neavând posibilitatea de a se înscrie în ambele curse.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments