7.6 C
Județul Gorj
vineri, februarie 23, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialPNL NU susține impozitarea progresivă a pensiilor private!

PNL NU susține impozitarea progresivă a pensiilor private!

PNL NU susține impozitarea progresivă a pensiilor private! Anunțul a fost făcut de Deputatul Florin Roman, vicepreședinte PNL, care anunță ca partidul condus de Nicolae Ciucă nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private.

„Urmare a demersurilor făcute de administratorii fondurilor de pensii private, grupul fiscal al PNL respinge fără echivoc orice formă de impozitare progresivă a pensiilor private. Am cerut ministrului de Finanțe să proroge prin ordonanță “trenuleț” intrarea în vigoare a acestor prevederi, în cazul în care inițiatorul, adică Ministerul Muncii, nu clarifică aspectele semnalate în spațiul public”, susține Florin Roman.

Acesta precizează faptul că „PNL a oprit la angajarea răspunderii guvernului pe naționalizarea pilonului 2 de pensii”.

„Mai mult decât atât, PNL este singurul partid care, prin lege, a protejat cei 8 milioane de români de dublă impozitare. Prin această lege a PNL se va impozita doar câștigul efectiv realizat în urma investitirii banilor din cotizarea la fondurile private, din care se deduce plafonul neimpozabil de 2000 lei. Practic, in urma legii PNL din 2022, românii vor lua mai mulți bani când ajung la vârsta de pensionare, iar cotizațiile nu vor mai fi impozitate. PNL este garantul apărării pilonului 2 de pensii, iar orice atac la acesta nu este susținut de PNL în Parlament”, mai adaugă Florin Roman.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments