10.2 C
Județul Gorj
luni, aprilie 29, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialPeste 4000 de cutremure în Gorj, în doar un an de zile!

Peste 4000 de cutremure în Gorj, în doar un an de zile!

Peste 4000 de cutremure în Gorj, în doar un an de zile!

Acest număr a fost raportat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, joi, intr-o conferința de presa susținută in prezenta prefectului de Gorj de o delegație condusă de managerul Constantin Ionescu.

Vizita de lucru a început cu o deplasare în teren pentru identificarea spațiilor în care va fi amplasată noua aparatură relocată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului în județul Gorj: stația seismică pentru localizarea cutremurelor (la Tismana, sat Sohodol), senzor de monitorizare a efectelor cutremurelor (la Târgu Jiu).

„Am aflat că zona noastră este pretensionată, iar un alt factor important, declanșator pentru cutremurele din județ, a fost valul de unde seismice venit dinspre Turcia, urmare a cutremurelor produse la începutul lunii februarie 2023. În județul nostru, de la începutul anului 2023 până în prezent, au fost detectate 4164 de cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 0 si 5.7 grade, aproape 84,4% din cutremurele produse pe teritoriul României, anul trecut” transmite Prefectura Gorj.

video:https://www.facebook.com/share/v/9aLN6j1xuY2UsXZm/?mibextid=WC7FNe

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments