25.4 C
Județul Gorj
duminică, iulie 21, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomieParlamentarii PSD, ABSENȚI de la întâlnirea cu președintele Casei Naționale de Pensii

Parlamentarii PSD, ABSENȚI de la întâlnirea cu președintele Casei Naționale de Pensii

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a venit, astăzi, în Gorj, pentru a purta discuții despre aplicarea legii 197, legea care le permite minerilor și energeticienilor din CEO să iasă la pensie cu 13 ani mai devreme. La întâlnire au fost invitați toți parlamentarii gorjeni, însă au participat doar o parte dintre ei. Ion Iordache, Radu Miruță și Dan Vîlceanu au fost singurii care au participat la discuțiile cu președintele Casei Naționale de Pensii și cu o parte dintre liderii de sindicat. Daniel Baciu a declarat că, pe lângă soft, este nevoie și de o armonizare legislativă pentru ca legea să se poată aplica. Practic legea trebuie completată. Baciu a mai declarat că se fac demersurile necesare pentru aplicarea legii și că, la Casa de Pensii Gorj, au fost depuse aproape 500 de dosare de pensionare și 5107 de dosare de recalculare.

Senatorul liberal Ion Iordache a declarat că s-au făcut deja demersuri și s-au purtat discuții pentru rezolvarea acestei probleme cu aplicarea legii. Există deja pe circuitul legislativ un amendament la legea 197. Amendamentul a trecut deja de Senat și se află la Camera Deputaților, fiind, marți, pus pe ordinea de zi. Dacă va trece, spune Iordache, legea ar putea fi aplicată peste două săptămâni.

Absența parlamentarilor PSD de la această întâlnire a fost critică de Ion Iordache. Senatorul liberal a declarat că este vorba despre o lipsă de asumare, acesta fiind motivul pentru care parlamentarii PSD au absentat. Ion Iordache a mai transmis că speră ca PSD să susțină și să voteze acest amendament pentru ca el să treacă și de Camera Deputaților pentru ca legea să fie gata în două săptămâni.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments