7.6 C
Județul Gorj
vineri, februarie 23, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialOlimpiada de matematică pentru clasele a VII-a și a VIII-a mutată de...

Olimpiada de matematică pentru clasele a VII-a și a VIII-a mutată de la Gorj, la Brașov

Din cauza cutremurelor, olimpiada de matematică pentru clasele VII-VIII, etapa națională, care trebuia organizată la un colegiu afectat de cutremur din Târgu Jiu, a fost mutată la Brașov. Practic,olimpiada urma să aibă loc luna viitoare la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, dar Ministerul Educației a schimbat locația. 

Locul de desfășurare al etapei naționale a Olimpiadei Naționale de Matematică 2023, pentru elevii de clasele a VII-a și a VIII-a, programată inițial în Târgu Jiu, în săptămâna 10-14 aprilie, a fost schimbat, potrivit unei erate publicate de Ministerul Educației joi, 2 martie, pe site-ul instituției, edu.ro. Probele se vor desfășura în Brașov, iar decizia de a aloca alt oraș olimpiadei s-a luat pe fondul activităților seismice din zona Gorj, începute la mijlocul lunii februarie, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Tot ministerul mai mută o olimpiadă de la Târgu Jiu. Etapa națională a Olimpiadei de Protecția mediului (aria curriculară Tehnologii) este și ea vizată de schimbarea orașului: Alexandria (Teleorman) în loc de Târgu-Jiu.

”Decizia de mutare a celor trei olimpiade de la Târgu Jiu, Gorj, în alte județe, s-a luat de către Ministerul Educației, avându-se în vedere contextul seismic actual. Siguranța fizică a elevilor și profesorilor, precum și confortul psihic al elevilor și părinților sunt primordiale”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments