21.3 C
Județul Gorj
vineri, septembrie 22, 2023
- Advertisment -
AcasăEvenimentO singura nota schimbată, la o diferență de peste două puncte, la...

O singura nota schimbată, la o diferență de peste două puncte, la Evaluarea Națională din Gorj

Cea mai mare diferență de notă la Evaluarea Națională, în urma contestațiilor, a fost în cazul unui elev din Bihor care a primit 2,80 la examenul la Limba Română, iar în urma recorectării nota i-a crescut la 8,70. Și în Gorj a fost o nota schimbată la finalul acestui examen, diferența față de nota inițială fiind de peste două puncte.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a justificat diferența de 5,9 puncte printr-o „eroare de transcriere”, spunând că greșeala a fost făcută la transcrierea notelor din borderou. O altă diferență foarte mare – de 3,75 de puncte – a fost în cazul unui elev din Prahova, tot la Limba română.În urma contestațiilor, în total au existat 17 lucrări cu note modificate cu o diferență de peste două puncte – 16 la Limba română și una la matematică. Aceste diferențe au fost în județele Constanța, Dâmbovița, Bacău – cu câte 3 note schimbate, Buzău – 2 note schimbate, Cluj, Călărași, Covasna, Gorj, Suceava și Vâșcea, cu câte o notă schimbată cu o diferență de peste două puncte.

Ministrul Educației a susținut că, pentru a nu mai apărea asemenea situații la corectarea lucrărilor, soluția este evaluarea digitalizată, așa cum s-a întâmplat acum în județul Dâmbovița, unde a fost un proiect pilot pentru evaluarea digitalizată.

 

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments