17.6 C
Județul Gorj
vineri, iunie 14, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialMinistrul Finanțelor, despre reducerea prețurilor la alimente

Ministrul Finanțelor, despre reducerea prețurilor la alimente

Prețurile la alimente au explodat în ultima perioadă. Tocmai de aceea, ministrul Finanțelor, Marcel Bolos, împreună cu guvernanții României, caută soluții pentru reducera prețurilor. În prezent, în dezbatere publică, există un proiect inițiat de Ministerul Agriculturii.
„El are ca obiectiv final ieftinirea preţurilor la produsele alimentare prin plafonarea marjelor de adaosul comercial la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distribuitor cu 5% şi la nivel de vânzător final de asemenea cu 20%,. Este proiectul mult aşteptat de către toţi românii şi care urmează să fie implementat pe o perioadă de trei luni de zile şi sunt aşteptate ieftiniri considerabile a prețului la aceste produse alimentare”, transmite Marcel Boloş.
Ministrul Finanțelor spune că ieftinirea alimentelor trebuie să apară pe tot lanțul, de la procesator până la vânzătorul final, iar impactul măsurii care urmează să fie aprobată de Guvern va fi analizat după 3 luni de la intrarea acesteia în vigoare.
“Legat de ieftinirea prețului la produsele alimentare care sunt luate în discuție și urmează a fi dezbătute la nivelul Guvernului, contextul actual este acela în care populația așteaptă aceste măsuri din partea Guvernului și a coaliției de guvernare.
Am asistat la o creștere a prețurilor la produsele alimentare și, în general, a prețurilor în perioada de criză. Ele au crescut atât pe componenta de utilități publice dar și în zona aceasta de produse alimentare.”, mai adaugă acesta.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments