8.3 C
Județul Gorj
luni, aprilie 22, 2024
- Advertisment -
AcasăAdministratieMarius Budăi, anunț pentru profesorii care amenință cu GREVA GENERALĂ: “NU putem...

Marius Budăi, anunț pentru profesorii care amenință cu GREVA GENERALĂ: “NU putem să creștem salariile, mai ales cu forța”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, astăzi,  după ce sindicatele din educație au anunțat că profesorii intră în grevă generală în toate școlile din țară începând cu 22 mai, că salariile nu se pot majora de pe o zi pe alta.


„Nu putem sa modificam brusc salariile fara sa afectam jalonul PNRR. Am spus ca atunci cand vom discuta legea salarizarii vom avea discutii aplicate. Avem o deschidere o deschidere şi un plan pentru dumnealor, dar nu putem face legea salarizării unitare pe bucăţi, acum pentru profesori, săptămâna viitoare pentru altă categorie salarială, trebuie să o facem toată odată. Avem capacitatea să rezolvăm aceste probleme, dar nu peste noapte şi nu cu forţa. Mesajul este unul singur, ceea ce a spus şi preşedintele Marcel Ciolacu, că educaţia este o prioritate şi că o vom rezolva în noua lege a salarizării. Nu putem pune în legea educaţiei drepturi salariale, că nu se poate”,  a spus Marius Budăi.

Profesorii vor intra din 22 mai în grevă generală, după cum au anunțat sindicatele din Învățământ. Una dintre revendicările importante ale profesorilor se referă la creșterea salariilor.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments