19.7 C
Județul Gorj
miercuri, iulie 24, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialLucrări de decolmatare în Ursați, executate de SGA Gorj!

Lucrări de decolmatare în Ursați, executate de SGA Gorj!

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu execută, în această perioadă, lucrarea de decolmatare a pârâului Valea Sușenilor, la Ursați, pe o lungime de 0.5 km.

”Oportunitatea execuției acestei lucrări derivă din necesitatea aducerii albiei minore a pârâului Valea Sușenilor la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă și stoparea eroziunii de mal stâng și mal drept. Scopul principal al lucrării îl reprezintă: stoparea fenomenului de eroziune a malurilor; punerea în siguranță a terenurilor riverane cursului de apă; asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari; diminuarea efectelor negative asupra mediului. Lucrarea se execută mecanizat, în procesul de producție fiind folosite: 1 buldozer, 1 buldoexcavator și 3 autobasculante Astra, toate din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj. Lucrarea constă în: apărare de mal drept din anrocamente din piatră brută, defrișarea manuală a suprafețelor, doborâre cu fierăstrău mecanic a arborilor, săpătură mecanică cu buldozerul, procurat bolovani de râu, anrocament din piatră brută executată mecanizat în pat de fundare, strat drenant din balast, anrocament din piatră brută executată mecanizat la protecție taluz, transport piatră brută D = 30 km, transport utilaj cu trailerul pe distanța de 150 km.

Prin executarea acestei lucrări se asigură secțiunea optimă de scurgere a apei, stoparea fenomenului de eroziune a malurilor pârâului Valea Susenilor și punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă. Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu influențează negativ obiectivele din zonă. Soluțiile tehnice aplicate nu induc modificări ale echilibrului ecologic, ci din contră, după punerea în funcțiune a lucrărilor de regularizare, se pun bazele revenirii în cadrul natural.”, transmite SGA Gorj.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments