19.7 C
Județul Gorj
miercuri, iulie 24, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialLucrări de decolmatare a pârâului Sohodol!

Lucrări de decolmatare a pârâului Sohodol!

„Decolmatarea pârâu Sohodol a fost demarată de către personalul Apele Române Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, la Runcu, aval pod DN 67 D, L = 0.4 km. Lucrarea era necesară întrucât, viiturile din ultima perioadă au favorizat colmatarea cursului de apă Sohodol, pe raza localității Răchiți, comuna Runcu, județul Gorj și erodarea malului stâng, care a evoluat în timp, punând în pericol gospodăriile cetățenilor riverani cursului de apă.

Oportunitatea execuției acestei lucrări derivă din necesitatea aducerii albiei minore a pârâului Sohodol, comuna Runcu, județul Gorj, la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă și evitarea producerii eventualelor pagube la inundații. Scopul principal al lucrării îl reprezintă: stoparea fenomenului de eroziune a malului stâng; punerea în siguranță a terenurilor riverane cursului de apă; asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari; diminuarea efectelor negative asupra mediului.

Lucrarea se execută mecanizat, în procesul de producție fiind folosite 2 buldozere, 1 buldoexcavator, 4 autobasculante Astra și un trailler, toate din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj. Se realizează următoarele lucrări: apărare de mal stâng din anrocamente din piatră brută, doborâre cu fierăstrău mecanic a arborilor, săpătură mecanică cu buldozerul, procurat bolovani de râu, anrocament din piatră brută executată mecanizat în pat de fundare, strat drenant din balast, anrocament din piatră brută executată mecanizat la protecție taluz, transport piatră brută, transport utilaj cu trailerul pe distanța de 150 km. Prin executarea acestei lucrări se asigură secțiunea optimă de scurgere a apei și se va evita inundarea terenurilor riverane cursului de apă” a transmis SGA Gorj.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments