25.4 C
Județul Gorj
duminică, iulie 21, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialLocalnici mutați în containere modulare, după cutremurele din Gorj

Localnici mutați în containere modulare, după cutremurele din Gorj

Autorităţile au finalizat, vineri, în oraşul Aninoasa, montajul pentru încă 25 de containere modulare în care vor fi relocate persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de cutremurul din luna februarie, din judeţul Gorj.

Amplasarea containerelor modulare a fost efectuată de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, la această acţiune fiind implicate mai multe unităţi teritoriale din ţară.Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a verificat modul în care s-a derulat operaţiunea de montaj în ceea de-a doua bază de amplasare a locuinţelor modulare, aleasă de autorităţile locale.

„Amplasarea celei de-a doua baze pentru containerele modulare este o realizare pentru noi. Am discutat cu persoanele care au fost relocate în prima bază şi sunt conştient de faptul că nu este o situaţie plăcută, însă este o soluţie care îi ţine în siguranţă. Vreau să mulţumesc Guvernului pentru toată implicarea, precum şi celor de la Rezervele Naţionale, care, în ultimele zile, au depus un efort considerabil pentru a amplasa aceste containere modulare. Sunt profesionişti şi le transmit tot respectul meu pentru modalitatea în care îşi servesc ţara”, a spus prefectul judeţului Hunedoara.În timpul vizitei de evaluare efectuate în Aninoasa, prefectul a fost însoţit de către deputatul Vetuţa Stănescu (PNL).

Cele două cutremure care au avut loc în luna februarie, în judeţul Gorj, au fost resimţite şi în Valea Jiului. Câteva sute de persoane care locuiesc în 11 clădiri din oraşul Aninoasa trebuie să fie evacuate din cauza stării de degradare în care se află imobilele, vechi de peste 100 de ani.

Primele 18 containere modulare au fost montate la Aninoasa spre sfârşitul lunii februarie, iar o parte din oameni s-au mutat deja în aceste locuinţe.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments