25.7 C
Județul Gorj
joi, iulie 25, 2024
- Advertisment -
AcasăAdministratieITM: Două plângeri penale la adresa conducerii DSP Gorj, în cazul Dobrin

ITM: Două plângeri penale la adresa conducerii DSP Gorj, în cazul Dobrin

Inspectorii de muncă au amendat Direcţia de Sănătate Publică Gorj cu suma de 33.500 de lei şi au fost înaintate şi două plângeri penale faţă de conducerea instituţiei după constatarea mai multor neconformităţi în cazul decesului unui angajat al instituţiei în martie 2021, ancheta ITM dovedind că la momentul producerii evenimentului bărbatul efectua sarcini de serviciu care constau în verificarea spitalelor suport COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj transmis vineri, referitor la evenimentul produs în urma cu doi ani, a cărui victimă a fost Dobrin Adrian Virgil, angajat al DSP Gorj, soldat cu decesul acestuia în data de 6 martie 2021, ca urmare a activităţii desfăşurate de către acesta şi anume de verificare a unităţilor spitaliceşti suport COVID-19, inspectorii de muncă au constatat o serie de neconformităţi la angajator, fiind aplicate 5 sancţiuni în valoare totală de 33.500 lei. „Direcţia de Sănătate Publică Gorj a contestat atât procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, cât şi procesul-verbal de cercetare a evenimentului sus-menţionat. Pe tot parcursul cercetării evenimentului, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a negat faptul că, la momentul producerii evenimentului, victima efectua sarcini de serviciu. Instanţa a constatat faptul că, la data producerii evenimentului, salariatul Dobrin Adrian Virgil se afla în timpul procesului de muncă ori în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu la Spitalul de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, contrar celor susţinute de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. De asemenea, instanţa a soluţionat definitiv litigiile aflate pe rol şi a menţinut faptul că sancţiunile contravenţionale aplicate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj au fost aplicate în conformitate cu prevederile legale, angajatorul fiind sancţionat în funcţie de gravitatea faptelor constatate”, transmite ITM Gorj.

Neconformităţile constatate au fost neprezentarea documentelor solicitate în vederea efectuării cercetării evenimentului, nerealizarea măsurilor din procesele-verbale de control anterioare, necomunicarea evenimentului, neasigurarea unei instruiri suficiente şi adecvate pentru fiecare lucrător şi funcţionarea necorespunzătoare a Comitetului de Securitate şi Sănătate în Muncă, nerealizarea măsurilor din procesul-verbal de cercetare a evenimentului produs în data de 2 martie 2021, a cărui victimă a fost Dobrin Adrian Virgil.

„Pentru faptele constatate, au fost înaintate două plângeri penale formulate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj împotriva conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments